Игокеа м:тел гостује Меги у 21. колу АБА лиге: Матине за плеј-оф

Душан Репија
Игокеа м:тел гостује Меги у 21. колу АБА лиге: Матине за плеј-оф

ЛАКТАШИ - Послије двадесетак дана паузе и у међувремену освојеног Купа БиХ кошаркаши Игокее м:тел враћају се у трку за плеј-оф АБА лиге, а уколико би у недјељном матинеу (12 часова) савладали Мегу били би на сјајном путу да осигурају мјесто међу шест најбољих.

Александровчани до краја лигашког дијела имају још шест утакмица и прилично повољан распоред па би брејком у Београду дефинитивно из трке искључили ривала и направили велики корак ка освајању петог или шестог мјеста. Утакмице са тимом који годинама има исту филозофију нису баш најомиљеније Игокеи која је, не рачунајући посљедња два тријумфа, нанизала чак десет пораза против овог ривала.

- Морам да нагласим да смо у фином расположењу јер смо прије паузе побиједили Морнар, а затим освојили и Куп. Имали смо времена и за одмор и да се што боље спремимо за утакмицу. Мега је екипа добро позната по својим пројектима и сигурно је да су веома неугодни када су на домаћем терену. Није тако давно била ни та прва утакмица која је играна у Лакташима и добро знам на којим сам стварима сугерисао играчима када је њихова игра у питању, што смо добро одрадили у првом мечу.  Настојаћемо и сада да неутралишемо њихову транзицију и офанзивни скок - нагласио је тренер Игокее Драган Бајић.

Он је додао да има ситних кадровских проблема те да екипа неће бити комплетна, а центар Дешон Стивенс очекује тешку утакмицу.

- Играју екстремно снажно па морамо бити јаки физички и ментално. Имали смо паузу у лиги, искористили смо је да се мало освјежимо и да добро тренирамо, сад смо спремни за наставак - рекао је Стивенс.

АБА лига, 21. коло, субота: Морнар - Цедевита Олимпија (16), Задар - Будућност (19). Недјеља: Мега - Игокеа (12), Цибона - Борац (16.30), Партизан - Црвена звезда (18.30), Крка - Сплит (20.30). Понедјељак: Студентски  центар - ФМП (17).

Распоред до краја

21. коло: Мега - Игокеа

22. коло: Игокеа - Задар

23. коло: Партизан - Игокеа

24. коло: Игокеа - Студентски центар

25. коло: Цибона - Игокеа

26. коло: Игокеа - Крка

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана