Игокеа игра за мајсторицу

Милан Зубовић
Игокеа игра за мајсторицу

ЛАКТАШИ - Пред кошаркашима Игокее је тежак задатак у вечерашњем мечу (19 часова) против Цедевита Олимпије.

Побједа доноси мајсторицу у борби за полуфинале плеј-офа АБА лиге, док би пораз значио крај сезоне на регионалној сцени. Изабраници тренера Драгана Бајића изгубили су први сусрет игран у Љубљани тако да су сада под императивом побједе, а наруку им не иде овосезонски скор са “змајчекима”. Наиме, поражени су у сва три одмјеравања снага па се надају да би коначно могли да дођу до тријумфа и трећег меча који би био игран идуће недјеље у Љубљани.

- Очекујем за степен бољу реакцију мог тима поготово у дефанзивном дијелу, а офанзивно могу рећи сам задовољан јер смо шутерски били расположени и те добре ствари требамо да пренесмо у овај меч. Наравно да очекујем да у неким сегментима противник има мало лошији дан како бисмо се ми могли надати позитивном резултату. Очекујем да нас публика подржи у овом мечу јер имамо жељу да одемо на мајсторицу у Љубљану. Надам се да ће нам то поћи за руком - рекао је Бајић.

Анализирајући прву утакмицу Бајић је рекао да су играли против много јаког противника који је био шутерски расположен.

- Оптимистично сам ушао у прву утакмицу припремајући и надајући се једном добром одговору мојих момака, међутим, у неким моментима нисмо били на висини задатка. Можемо рећи да смо 35 минута били на корак иза Цедевита Олимпије и мало је фалило концентрације у дефанзиви гдје им нисмо смјели дозволити да користе неке ствари које иначе добро раде. Треба узети у обзир и квалитет ривала који игра стварно добру кошарку, поготово када су шутерски расположени и тада је пуно теже играти и много јачим тимовима него што смо ми - додао је Бајић.

Једну од најбољих партија сезоне члан Игокее Далибор Илић одиграо је управо против Цедевита Олимпије на домаћем терену, али је његов тим доживио убједљив пораз. Сада се нада другачијем исходу.

- Ових пар дана искористили смо да се одморимо и коригујемо ствари које нису биле добре у Љубљани. Играмо пред домаћом публиком и требало би да изађемо са пуно више самопоуздања, пуно више агресивности, прије свега да одбранимо свој терен. Жељни смо побједе и надам се да ћемо серију вратити у Љубљану - нагласио је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана