Игокеа и Црвена звезда затварају пето коло АБА лиге: Спектакл у Лакташима

Милан Зубовић
Игокеа и Црвена звезда затварају пето коло АБА лиге: Спектакл у Лакташима

ЛАКТАШИ - Пету рунду АБА лиге затвориће Игокеа и Црвена звезда које ће вечерас од 18 часова одмјерити снаге у Лакташима, а ова два тима се уз Партизан налазе у најбољој форми од свих екипа на Јадрану.

Овај сусрет домаћин дочекује у доброј форми, јер је након уводног пораза везао три побједе у регионалном такмичењу као и славље у Лиги шампиона које га је ипак много коштало. Наиме, добро расположење у екипи квари тешка повреда Марија Накића којег због кидања лигамента кољена неће бити неколико наредних мјесеци, а врло је могуће да је за њега сезона завршена. То значи да ће неки други момци добити више минута да се искажу и покушају свој тим довести до шесте побједе над Београђанима у Лакташима на 13 међусобном одмјеравању снага.

- Очекује нас велики спектакл у нашем малом мјесту, јер нам долази евролигашка екипа, актуелни освајач АБА лиге, што је велики мамац за гледаоце и надам се да ће дворана бити испуњена до посљедњег мјеста што је и суштина овог спорта, да дворана буде попуњена и да гледаоци уживају у кошаркашкој представи. Добро смо тренирали и без притиска очекујемо актуелног шампиона. У саставу неће бити Дарка Талића који се још није опоравио и Марија Накића који ће одсуствовати дужи период - рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

С друге стране “црвено-бијели” имају сва три тријумфа у АБА лиги, с тим што је одгођен меч са Цедевита Олимпијом, док су надиграли Бајерн (78:72) у петом колу Евролиги чиме су стигли до прве побједе у овом такмичењу.

- У припреми са својим сарадницима уочио сам да Звезда има 17 играча и сулудо би било да их све анализирам и да то преносим својим играчима. Наш бивши играч Далибор Илић, који је прошле године био један од најбољих, нема мјеста у првих 12, што довољно говори о квалитету и какве су им амбиције ове сезоне. Лијеп је осјећај побиједити Црвену звезду, међутим не знам колико је то реално у овом моменту. Током прошле седмице нисам себи наметао било какву дозу притиска и желим да уживам у лијепим стварима, а то су наше четири побједе претходних дана којима смо се извукли за уводне поразе, а овај тим има карактер и имаћемо запажену улогу у овој лиги - истакао је Бајић.

Велики дио заслуга за побједе Игокее иде на рачун Брајанта Крафорда који је немилосрдан према противничким одбранама, а сада ће бити на великом искушењу против екипе која игра снажну одбрану.

- Ово је било неколико веома дугих дана, али мислим да смо ухватили добар темпо. То планирамо наставити и на утакмици са Звездом, наравно уз исти труд и страст на терену. Желимо играти заједно, забавити се на терену и остварити наш циљ, а то је побиједити сљедећу утакмицу - казао је Крафорд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана