Игокеа гостује ПАОК-у у шестом колу Лиге шампиона: Побједа за мноштво бенефита

Милан Зубовић
Игокеа гостује ПАОК-у у шестом колу Лиге шампиона: Побједа за мноштво бенефита

СОЛУН - Кошаркаши Игокее вјерују у побједу против ПАОК-а у вечерашњем сусрету шестог кола Лиге шампиона (18.30), која би им донијела друго мјесто на табели групе Е, док би у баражу за попуну топ 16 фазе играли против Остендеа и при томе имали предност домаћег терена.

У случају пораза, екипа из Александровца играће против Стразбура у баражу и неће имати предност домаћег терена, јер ће серија бити играна на двије побједе, тако да белгијски представник дјелује као боља опција. Сусрет у Солуну требало је да буде одигран прошле седмице, али је одгођен због инфекције вирусом корона неколико играча домаћег тима. Први сусрет добила је Игокеа уз доста муке на самом почетку групне фазе, а АЕК не бриљира ове сезоне у националном првенству и има само три побједе из девет мечева, од којих је двије уписао у посљедња три сусрета. Александровчане ће и у овом мечу предводити помоћни тренер Марко Бараћ, умјесто Драгана Бајића, који је имао лакши хируршки захват па мора да мирује, а није га било ни против Крке у Новом Месту, гдје је његова екипа стигла до седмог тријумфа у АБА лиги. Управо из Словеније тим се запутио у Грчку и максимално спреман чека нови изазов.

- Очекује нас веома битна утакмица против ПАОК-а и побједом осигуравамо предност домаћег терена у разигравању за топ 16 фазу, што би нам стварно јако много значило - ријечи су плејмејкера Игокее Дарка Талића.

Он се вратио у састав након опоравка од повреде и неколико пропуштених утакмица, а против Крке постигао је пет поена, док је против Грка у првом колу убацио седам.

- Познајемо се колико-толико из прве утакмице, мада ће сада бити нека нова прича јер је прошао добар дио сезоне и екипе су много уиграније него што је то био случај на старту. Нема много паметовања пред овај меч и наш првенствени циљ је да пренесемо фокус и начин играња као што смо имали против Крке, када смо остварили побједу. Тада смо одиграли тимски и прије свега били јаки у одбрани. Ако тако изађемо на паркет и против ПАОК-а, немамо чега да се плашимо. Сви смо пуни самопоуздања и даћемо све од себе да остваримо побједу - изјавио је Талић.

Распоред

Прва утакмица баража на распореду је код боље пласиране екипе (4-5. јануар), реванш код поражене (11-12. јануара), а евентуална мајсторица поново на паркету боље пласираног тима (18-19. јануар). Уколико Игокеа у баражу побиједи Белгијанце, у топ 16 фази за противнике ће имати Уникаху, Клуж и бољег из бараж сусрета Хапоел Јерусалим/Каршијака - Прометеј (Украјина). У случају да у баражу избаце Стразбур, играли би против Сомбатеља, Ритаса и бољег из сусрета Тенерифе - Хапоел Јерусалим/Каршијака у другој рунди.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана