Игокеа гостује код Хапоела: По изненађење и брејк у Израел

 Милан Зубовић
Игокеа гостује код Хапоела: По изненађење и брејк у Израел

ХОЛОН - Прво искушење у 2023. години кошаркаши Игокее имаће у Израелу. Екипа Драгана Бајића вечерас од 20 часова играће прву утакмицу баража за попуну топ 16 фазе, а ривал ће јој бити Хапоел Холон.

Aлександровчани су имали довољно времена да се одморе након пораза од Студентског центра у АБА лиги и сада очекују битку са актуелним шампионом Израела. Колика је снага домаћег тима, свједочи податак да је прошле сезоне стигао до друге титуле у историји након што је у финалу плеј-офа надиграо Бнеи Херцлију. Ипак, нису бриљирали у групној фази такмичења, које су завршили на другом мјесту групе са четири побједе и два пораза, док је Игокеа била трећа у својој групи са скором 3-3. Топ 16 фазу избориће екипа која оствари двије побједе. Друга утакмица на распореду је за седам дана у Лакташима, а евентуална мајсторица такође у Израелу 18. јануара.

Бајић у овом сусрету може да рачуна на центра Ненада Неранџића који је већ одиграо меч против Бахчешехира. У саставу неће бити Драгана Милосављевића који није регистрован за прву утакмицу и екипи ће се прикључити након што се она врати кући, а требало би да заигра на другом мечу идуће седмице у Лакташима.

- То је екипа која је до посљедњег кола држала прву позицију у групи за директан пласман у топ 16, међутим поразом од Остендеа дошла је у ситуацију да разиграва са нама. Добро су посложени, са јако квалитетним Американцима и на прво мјесто ћу ставити Регланда који је мотор тог тима. Стварно води тај тим индивидуалним квалитетом и пружа сјајне партије. И остали дио тима, са Џонсоном, Џонсом, са још неколико Американаца на спољним и центарским позицијама, сигурно ће бити тежак испит за нас. Међутим, покушали смо у ових неколико дана мало и да тренирамо, да смо на окупу. Има нас десет, па ћемо видјети шта можемо да пружимо против фаворита у тој утакмици - изјавио је Бајић.

С друге стране, код домаћина неће бити Ерика Грина који је напустио екипу прије неколико дана и појачао подгоричку Будућност. То је велики ударац за израелски тим јер је Грин био међу лидерима екипе, али и остатак тима улива страхопоштовање. Тренер им је искусни Гај Гудес који је уједно и селектор Израела, а прво име некадашња ведета Црвене звезде Џо Регланд. Ту су још Шон Доусон, Крис Џонсон, Џавин Делорије као и Марвин Џонс који је играо за Цедевита Олимпију.

Група И

Побједник бараж дуела између Игокее и Хапоела пласираће се у групу И, гдје су већ смјештени Стразбур и Галатасарај као побједници група А и Ц, док ће четврти клуб бити побједник сусрета Дижон - Перистери који су синоћ играли свој први сусрет. Прве двије екипе из групе избориће наступ у четвртфиналу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана