Игокеа гостује код Цедевита Олимпије у АБА лиги

М. З.
Игокеа гостује код Цедевита Олимпије у АБА лиги

ЛАКТАШИ - Повратак на побједнички колосијек у АБА лиги кошаркаши Игокее тражиће на тешком гостовању код Цедевита Олимпије.

Александровчани су везали девет пораза у регионалном такмичењу па се надају да би коначно могли до побједе на гостовању у Љубљани, а меч 20. кола на распореду је у недјељу од 19 часова. Прије репрезентативне паузе Игокеа је освојила Ку­п БиХ и на завршном турниру уписала двије побједе па се нада да ће наставити у истом ритму иако је наредни противник много тежи.

- Очекује нас захтевна утакмица у Љубљани против доброг тима са сјајним индивидуалцима који су посебно потентни у нападу. Играју са доста транзиције и доста лаких поена постижу из тог сегмента игре, тако да ће бити потребна добра концентрација мојих играча уз добро трчање назад и заустављање њиховог контранапада. Поред тога, они имају пуно других квалитета. Екстремно су добри у шуту за три поена, тако да и ту морамо да обратимо пажњу. Искористили смо ову паузу да добро тренирамо, колико смо могли, јер смо имали неких кадровских проблема, али надам се да ћемо после пузе и освајања Купа играти са више самопоуздања и надам се нашој доброј представи - рекао је тренер Игокее Владимир Јовановић.

Капитен Игокее Марко Јошило вјерује да је дошло вријеме за њихову најбољу партију сезоне.

- Чека нас утакмица против екипе која дуго времена није била комплетна и сада се попунила те улазе у овај меч као фаворити. Иза нас је остао освојен Куп БиХ и неки добар рад на тренингу, тако да са другачијом енергијом и еланом улазимо у ову утакмицу. Надамо се да ће улога фаворита и домаћи терен њима представљати одређени притисак и да ћемо парирати свих 40 минута те одиграти једну од најбољих утакмица сезоне и да покушамо остварити победу - истакао је Јошило.

Парови, субота: Сплит - Партизан (18), Будућност - Задар (20). Недјеља: Цибона - Црвена звезда (15.30), Цедевита Олимпија - Игокеа (19). Понедјељак: Борац - Студентски центар (18), Мега - Морнар (20). МЗТ - ФМП (играно у петак).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана