Игокеа гостује код Борца у 16. колу АБА лиге: Јовановић дебитује у Чачку

Милан Зубовић
Игокеа гостује код Борца у 16. колу АБА лиге: Јовановић дебитује у Чачку

ЧАЧАК - Деби на клупи Игокее нови тренер екипе Владимир Јовановић имаће у недјељу од 17 часова на гостовању код чачанског Борца у 16. колу АБА лиге.

Јовановић је преузео екипу од Драгана Бајића који је поднио оставку након серије лоших резултата остварених током посљедњег мјесеца када је везао седам пораза од чега су четири у регионалном такмичењу и има скор 5-9 на 11. мјесту табеле. Управа је експресно реаговала и ангажовала српског стручњака који је био без посла након растанка са Црвеном звездом. Јовановић ће имати задатак да подигне екипу на психолошком плану јер су порази оставили траг, мада ниједан од њих није био превеликом разликом. Капитену Игокее Марку Јошилу биће ово повратак у родни град, а свјестан је тежине меча који га чека.

- Нови тренер је стигао, донео нову енергију и требаће времена да се навикнемо на његове захтеве. Период упознавања и даље траје и морамо га што боље искористити да будемо бољи него што смо били мада нема много времена за то. Чека нас утакмица против Борца који је при дну табеле и грчевито се бори за сваку победу као и ми што треба да се боримо. Очекујем пуну дворану у Чачку и тврду утакмицу која неће бити лепа за гледање, али нас то не занима и наша једина идеја је да победимо, а начин на који ћемо доћи до тога је у неком другом плану. Из искуства знам да домаћи терен у неким ситуацијама може да створи додатни притисак тако да је то једна од наших предности - истакао је Јошило.

С друге стране, Борац се грчевито бори за опстанак. Претпосљедњи је на табели са учинком 3-12, а и он је везао четири пораза. Управа је направила одређене промјене па је почетком године умјесто Марка Мариновића на клупу сјео Дејан Мијатовић, а стигао је центар Ђорђе Гагић који је некада играо за Игокеу. Парови, субота: МЗТ - Будућност (17). Недјеља: Борац - Игокеа (17), Студентски центар - Партизан (19.30). Понедјељак: Црвена звезда - Цедевита Олимпија (18), Мега - Задар (20). Сплит - ФМП, Морнар - Цибона (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана