Игокеа домаћин Студентском центру у 24. колу АБА лиге: Побједа за потврду плеј-офа

Милан Зубовић
Игокеа домаћин Студентском центру у 24. колу АБА лиге: Побједа за потврду плеј-офа

ЛАКТАШИ - Кошаркашима Игокее м:тел потребна је побједа против Студентског центра да би потврдили наступ у плеј-офу АБА лиге и њоме би из трке за доигравање отписали управо екипу из Подгорице.

Утакмица 24. кола на распореду је у суботу од 17 часова и њој ће изабраници тренера Драгана Бајића тражити реванш за пораз у првом дијелу сезоне, када их је новајлија у регионалном такмичењу побиједио пред својим навијачима. Игокеа држи пето мјесто са учинком 12-10, шести ФМП има 12-9, а седми СЦ 10-12. Уједно, Црногорци први пут стижу у Лакташе.

- Прије два кола одшкринули смо врата плеј-офа, али након што је било изненађења у протеклом колу као и да има још заосталих утакмица може се рећи да још ништа није познато. Не желим да не зависим од других већ да зависимо само од себе и наредна утакмица је први тест након којег можемо доћи до циља и пласирати се у плеј-оф - рекао је Бајић.

Није штедио похвале за квалитет противничке екипе која је приредила неколико изненађења током сезоне. Искусни стручњак се нада да то неће поновити сада. Нагласио је да свако опуштање његове екипе може много да их кошта, јер гости играју у високом ритму током свих 40 минута.

- Студентски центар је дебитант у лиги, али и најпријатније изненађење. Гледајући ростер којим располажу видљиво је да је то скуп јако добрих и квалитетних играча, чему у прилог иду резултати који су постигли ове сезоне. Тим са “јаким тијелима” и одличном енергијом, агресивном одбраном по цијелом терену не дозвољава противнику ништа лако, а то су и доказали у прошлом колу побиједивши Будућност. Морамо схватити ову утакмицу као да нам долази најквалитетнији тим у АБА лиги и само озбиљним приступом можемо се надати позитивном резултату - истакао је Бајић.

Парови 24. кола, субота: Игокеа - Студентски центар (17), ФМП - Борац (19). Недјеља: Цедевита Олимпија - Партизан (17), Морнар - Задар (19), Будућност - Цибона (21). Понедјељак: Црвена звезда - Крка (18). Уторак: Сплит - Мега (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана