Игокеа домаћин Морнару у 20. колу АБА лиге: Побједа отвара врата плеј-офа

Милан Зубовић
Игокеа домаћин Морнару у 20. колу АБА лиге: Побједа отвара врата плеј-офа

ЛАКТАШИ - Искупљење за пораз од Цедевита Олимпије кошаркаши Игокее м:тел тражиће у мечу са Морнаром пред својом публиком у 20. колу АБА лиге.

Утакмица је на распореду у суботу од 17 часова и много је битнија домаћину него гостима који јури мјесто у плеј-офу регионалног такмичења гдје по свему судећи ове сезоне неће играти екипа из Бара. Екипа из Александровца има по девет побједа и пораза док му Љубљанчани и ФМП бјеже по један тријумф па је за очекивати да ове три екипе одлуче од пласману од четвртог до шестог мјеста.

- Драго ми је што ћемо угостити наше пријатеље из Бара. Екипа Морнара заслужује сваки респект јер је њихова форма обећавајућа у посљедње вријеме. Играју јако добро у односу на почетак сезоне и проблеме кроз које су пролазили. Добро је познато да су мало концепцијски промијенили тим, самим тим и игру па је сигурно да нам неће бити лако. Посједују квалитет на свим позицијама са јако добрим и квалитетним играчима. Морамо бити максимално фокусирани на задатке које ставимо испред себе и извршити их у најбољој мјери уколико желимо да изађемо као побједници из овог меча - изјавио је тренер Игокее Драган Бајић.

Потом се осврнуо и на лошу прву четвртину утакмице у “Стожицама” када су примили чак 34 поена што их је коштало тријумфа. Евидентно је било да су његови момци са мало енергије започели тај меч на шта он посебно скреће пажњу.

- Очекујем добру реакцију свог тима и сматрам да смо доста коректно тренирали послије пораза у Љубљани. Неке ствари које сам уочио на прошлој утакмици не смију се понављати, поготово ако имамо амбиција, а имамо их да се у другом дијелу сезоне покушамо докопати шестог мјеста које води у плеј-оф. Ово је прва степеница, а побједом против Морнара сигурно ћемо бити ближи плеј-офу - рекао је Бајић.

статистика

Далибор Илић (Игокеа)   Тејлор Смит (Морнар)

17      утакмице    17

24,6   минути       23,8

11,8   поени          7,8

6,1     скокови      5

1        асистенције 2,2

15,6   индекс        14

Његовој екипи требало би да буде олакшан пут до тријумфа, јер је Морнар до краја сезоне остао без једног од најбољих играча Немање Гордића.

- Надали смо се да његова повреда против Будућности није толико озбиљна, међутим, послије прегледа магнетном резонанцом љекари су констатовали да се ради о тежој повреди укрштених лигамената кољена и предстоји му операција - рекао је тренер Барана Михаило Павићевић који од прије 15-ак дана не може да рачуна на Треја Луиса који је због “постковид” проблема морао да направи паузу до краја сезоне.

Парови, субота: Игокеа м:тел - Морнар (17), ФМП - Партизан (19). Недјеља: Будућност - Мега (17), Црвена звезда - Задар (19). Понедјељак: Борац - Студентски центар (18). Крка - Цибона, Сплит - Цедевита Олимпија (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана