Игокеа домаћин Меги у 15. колу АБА лиге: За прекид црне серије

Г.С.
Игокеа домаћин Меги у 15. колу АБА лиге: За прекид црне серије

ЛАКТАШИ - Пред кошаркашима Игокее једна је од најтежих утакмица сезоне, не толико због квалитета противника, већ због велике жеље да се врате на побједнички колосијек послије мјесец дана, односно шест везаних пораза у свим такмичењима, од којих су три у АБА лиги.

Александровчани ће угостити Мегу, а сусрет 15. кола регионалног такмичења на распореду је у суботу од 17 часова. Обиљежиће га два куриозитета. Деби у АБА лиги за Игокеу Драган Милосављевић имаће против екипе из које је дошао прије неколико дана, а тренер београдског тима Марко Бараћ први пут се враћа у Лакташе, гдје је радио протекле три сезоне.

- Завршили смо са Лигом шампиона и сада нас чекају нова искушења. Утакмица са Мегом долази нам два-три дана послије утакмице са Хапоелом, тако да смо имали мало времена за одмор и припрему. Знамо шта нас чека у наставку, тако да имамо императив побједе. Не желим да стварам притисак својим играчима, али сигурно имамо обавезу да изађемо на паркет и најбоље што знамо одговоримо на захтјев који смо поставили испред себе - рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Његов тим славио је у првом сусрету ове сезоне, али сада су околности мало промијењене.

- Мега је млад и талентован тим који у посљедње вријеме пружа добре игре, што је показао на посљедњој утакмици против ФМП-а када је славио. Ту су показали добру дозу агресивности, борбености, полетности, брзе игре кроз транзицију и на крају заслужено славили. Ми морамо бити фокусирани да им неутралишемо играче на којима је базирана њихова нападачка игра. Морамо исконтролисати скок и имати добру концентрацију када је њихова транзиција у питању. Надам се добром одговору. Играмо на домаћем паркету, треба нам сигурно и подршка публике. Побједа у овој утакмици много би нам значила за самопоуздање за наставак АБА лиге и да дођемо до неких циљева које смо зацртали на почетку сезоне - истакао је Бајић.

Остали парови, субота: Ц. Олимпија - Сплит (19), Цибона - Студентски центар (21). Недјеља: Задар - Морнар (17.30), Будућност - Црвена звезда (19.30). Понедјељак: Партизан - МЗТ (18). ФМП - Борац (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана