Игокеа дала десет репрезентативаца

Милан Зубовић
Игокеа дала десет репрезентативаца

ЛАКТАШИ - Потврда да се у Игокеи посљедњих година изузетно добро ради са омладинским категоријама стигла је овог љета, када је чак десет кошаркаша позвано у репрезентације Србије и БиХ.

За селекцију “орлића” на Европском првенству за играче до 18 година у турском Измиру (30. јул - 7. август) заиграће јуниор Алекса Човичковић, који се нашао на списку селектора Владимира Ђокића. Првенство Европе у категорији до 16 година биће организовано у Сјеверној Македонији и Игокеу ће на њему представљати Огњен Радошић. Момак рођен 2006. године биће капитен Србије на такмичењу у Скопљу од 12. до 20. августа.

Андреј Вулета (2007), син легендарног Саше Вулете, тренутно наступа за репрезентацију Србије на Европском фестивалу младих (ЕЏОФ) у словачкој Бањској Бистрици, који траје до 30. јула. Велибор Миловановић, Алдин Мујезиновић и Марко Буха, сви рођени 2004. године, играће за репрезентацију БиХ на Европском првенству Б дивизије (30. јул - 20. август) у румунском Плоештију. Екипу ће са клупе као селектор предводити тренер јуниорског тима Игокее Слободан Кецман. Василије Куриџа, Лука Јовичић, Давид Соколовић, рођени 2006. године и Павле Ђурђевић 2007. годиште добили су позив репрезентације БиХ, коју очекује Европско првенство У-16 Б дивизије у бугарској Софији од 12. до 20. августа.

Координатор рада са омладинским селекцијама клуба из Александровца Дарко Тркуља поносан је на велики број играча који су добили позиве за наступ у репрезентацијама.

- Момци су се изборили својим квалитетом и радом, што представља велику радост и задовољство свима нама у клубу. То је потврда доброг система рада који покушавамо да направимо и већ видимо да даје резултате. Момци су из различитих дијелова Републике Српске, БиХ, а и шире потврђују да годинама радимо добар скаутинг. Нисмо ограничени само на Бањалуку и Лакташе, већ су ту играчи из Пала, Власенице, Рогатице, Београда, Тузле... Тиме се показује да је Игокеа добра школа за афирмацију талентованих момака - рекао је Тркуља.

Илић

Дефинитивно најбољи продукт Игокеине школе кошарке је Далибор Илић. Он је постао први кошаркаш једног клуба из Републике Српске који је заиграо за сениорску репрезентацију Србије. Деби за “орлове” имао је код селектора Игора Кокошкова, током фебруара 2020. године. Поред њега, и Дарко Талић је играо за репрезентацију БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана