И јачи тимови од Монака падали на “Маракани”

Приредио: Дејан Кондић
И јачи тимови од Монака падали на “Маракани”

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде вечерас од 21 час на стадиону “Рајко Митић” дочекују француски Монако у мечу првог кола групе Х Лиге Европе.

“Црвено-бијели” су прошли кроз период озбиљних осцилација, елиминисани су од Макабија из Хаифе, потом имали падове у игри против Партизана и ТСЦ-а, али сада вјерују да могу да се подигну против “кнежева”. Шеф струке Београђана Милош Милојевић вјерује у побједу уколико екипа буде максимално посвећена и концентрисана током 90 и више минута игре.

- Очекује нас одлична утакмица против квалитетног противника, који не само да је у врхунској форми, већ и игра у једној од најзахтевнијих лига. Физички су доминантни и моћни, показали су то против Пари Сен Жермена. Нису ванземаљци, најбољи су у променама поседа, то им прија, али имају проблема против екипа где би у односу на њих требало да имају доминантну улогу. Ипак, уз дисциплину и наш квалитет мислим да можемо да остваримо добар резултат. Падали су овде много јачи тимови од Монака, али нам је за то потребно 90 и више минута квалитетне игре - рекао је Милојевић.

Тренер шампиона Србије имаће на располагању и Мирка Иванића, који се опоравио, али није тренирао пуним интензитетом. Зато ће од првог минута на терену бити нападач Александар Пешић, који је некада носио дрес француског Тулуза. Он сматра да његова екипа има квалитет да игра групну фазу Лиге Европе.

- Добро нам је познато да нас очекује тешка утакмица и врло квалитетан противник. Познајем тамошње првенство, играо сам тамо, изузетно је захтевно, знам да ће бити доста трке на терену. Физички су доминанти, али као што је шеф рекао, уз нашу дисциплину и концентрацију мислим да можемо до победе - оптимистично је закључио Пешић.

Иначе, стручни штаб Београђана јачи је за два нова имена. Прво је Вујадин Савић, дијете клуба и штопер “црвено-бијелих” у два мандата. Спреман је да заврши играчку каријеру, иако је тек прославио 32. рођендан. Са тактичке стране много већи утицај требало би да има Иранац Поја Асбаги, нови први помоћник Милојевића. Асбаги је већ много искуснији тренер, самостално је водио Гетеборг, младу репрезентацију Шведске, па и енглески Барснли. Очекује се да Милојевић ускоро именује и новог кондиционог тренера.

Спектакл на трибинама

Навијачи Црвене звезде за меч са Монаком припремају нови спектакл. “Маракана” ће поново бити обојена барјацима, баш као на прослави 33. титуле првака Србије.

- Звездан Звезданић је спремио барјак, да ли сте и ви? - питала је Звезда своје навијаче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана