Хумане спортисткиње Бањалуке сав приход од утакмица донирају за настрадале

ГС
Foto: Танјуг/АП

БАЊАЛУКА- Кошаркашице бањалучких Орлова, као и рукометашице Борца, одлучиле су да се придруже хуманитарним акцијама након катастрофалних поплава у којима је досад настрадало 20 људи.

Орлови су у намјери да помогну унесрећенима истакли у саопштењу да ће цијели пријод од меча регионалне WАBА лиге против Цеља донирати онима којима је најпотребније.

Кошаркашки клуб Орлови Бања Лука изражава дубоко саучешће породицама настрадалих у катастрофалним поплавама које су погодиле поједине дијелове Босне и Херцеговине.

"У име КК Орлови, желимо да изразимо саучешће породицама настрадалих и надамо се да ће уз подршку свих хуманих људи што прије пребродити невољу која их је задесила. Наш клуб ће поред издвајања властитих средстава организовати и хуманитарну утакмицу у оквиру WАBА лиге и донирати сав приход онима којима је помоћ најпотребнија", истакли су чланови управног одбора и предсједник клуба Лука Лугоња.

Утакмица WАBА лиге између КК Орлови и ЖКК Цинкарна Цеље биће одиграна 9. октобра у 18:00 часова и имаће хуманитарни карактер. Сви приходи од продаје улазница биће усмјерени као помоћ угроженом становништву у поплављеним подручјима.

Позивамо све људе добре воље да присуствују овој утакмици и својим доприносом помогну онима којима је то најпотребније. За оне који нису у могућности да дођу, охрабрујемо да позову хуманитарни број 17039 и тиме подрже напоре за опоравак поплављених подручја.

Захваљујемо свима који су већ укључени у акције помоћи. Ми као клуб настављамо да пружамо подршку онима којима је она најпотребнија", саопштено је из бањалучког клуба.

Њихове колегинице из ЖРК Борац, који је синоћ забиљежио минималан пораз у Хрватској против Далматинке у другом колу ЕХФ Европског купа, такође се придружио хуманитарној акцији.

"Осице" су напоменуле да ће новац од улазница реванш меча против екипе из Плоча бити усмјерен на поплављене и на Јелену Карајицу, Бањалучанку која се бори се са опаком Кроновом болешћу због чијих је посљедица принуђена да се подвргне хитној трансплантацији бубрега.

"У суботу играмо за Јелену Карајицу и поплављене! Сав приход од проданих улазница донирамо у хуманитарне сврхе. Напунимо дворану и скупимо помоћ која неком живот значи", навели су из ЖРК Борац, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана