Хулигани прво вријеђали играче, па каменовали аутобус Радника

Г.С.
Хулигани прво вријеђали играче, па каменовали аутобус Радника

БРЧКО - Група хулигана напала је екипу клуба малог фудбала Радник након утакмице у Брчком.

КМФ Радник је играо у Брчком меч четвртфинала Купа Републике Српске против Брчко здравља, а меч је прво прекинут у 32.минути због понашања гледалаца који су вријеђали обје екипе јер играју ово такмичење. Младићи огрнути у заставе са љиљанима су тада били принуђени да напусте дворану али ту нису престали проблеми.

Наиме, након утакмице сачекали су аутобус са фудбалерима Радника и гађали су га каменицама, наводе у бијељинском клубу.  Срећом није било повријеђених.

- Сви који познају стање у КМФ Радник знају да су сви људи разних националости добродошли у наш клуб. Послије турнира у Сарајеву, гдје су нападнути Срби, па након ових дешавања у Брчком шта је сљедеће? Да ли неко треба да настрада па да се сви заједни запитамо гдје ми то живимо? Позивамо Фудбалски савез Републике Српске, ФС БиХ, медије, институције да казне, осуде овакве нападе и идентификују починиоце. Жалосно је што је то радила група младића од 17 до 20 година. Поставља се питање зашто ти "навијачи" нису одстрањени са утакмице и играчима обезбјеђено безбједно напуштање са мјеста одигравања утакмице?- наводе у бијељинском клубу.

Меч је завршен побједом јуниора Радника 6:4.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић затражио је од полиције да хитно истражи овај инцидент.

"Тражим од полиције да под хитно истражи догађај, утврди мотиве и пронађе починиоце овог вандалског чина", рекао је Милић и најоштрије осудио дешавање након утакмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана