Хрватски играчи опет пјевали Томпсона

ГС
Foto: Анадолија

Хрватска је узела бронзу на Свјетском првенству у Катару, а овај успех је пропраћен слављем преко 80.000 људи на тргу Бана Јелачића у Загребу при повратку репрезентативаца .

Као и прије четири године, поново су се тргом Бана Јелачића ориле пјесме Марка Перковића Томпсона који пропагира усташтво и мржњу према Србима, преноси Српска.инфо.

Предњачили су Матео Ковачић и Дејан Ловрен, а у центру пажње биле су песме попут “Пукни пушко” и “Моја домовина”.

Орило се тргом “Лука, остани”, а онда се огласио Златко Далић и изазвао потпуни делиријум међу навијачима.Био је Далић кратак и јасан.

– Лука остаје!

Потом се и захвалио свим играчима.
– Не бих ја био мајстор да није ових људи иза мене, зато ми дозволите да се у ваше име, у име цијеле Хрватске, захвалим овим младима људима, који су освојили бронзу, који су показали заједништво, понизност, храброст, патриотизам и вјеру, и због тога их је драги бог наградио. Ништа није случајно Њима сва слава и сва част, ја сам се јуче њима наклонио и данас ћу опет у име свих вас. Они то заслужују. Ми смо опет најљепши и најбољи на свијету и најпоноснији. Ово је Хрватска наших снова, ово је Хрватска каква мора бити увијек, јер ми смо то завредили и можемо слободно рећи и захвалити. Хвала вам на подршци и поверењу. Хвала вам.

Одмах након селектора Далића, навијачима се обратио и сам Лука Модрић.

– Добро вече, Загребе, добро вече, Хрватска. Хвала вам што сте дошли у овако великом броју, хтјели смо вам донијети злато. Нажалост, нисмо успјели, али мислим да је и треће место велика ствар, ваш долазак овде то показује. Увјерен сам да ће у будућности ова репрезентације донијети злато у Хрватску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана