Хрватски фудбалер „пао“ на допинг тесту

ГС
Foto: Принтскрин

Марио Вушковић (20) првотимац славног Хамбурга, тестиран је на редовној контроли након једног тренинга, а узорак који је доставио показао је шокантне резултате. Тест је био позитиван на ЕПО, односно допинг преко крви.

О позитивном тесту јавност је обавијестио Фудбалски савез Немачке, након што је Њемачка антидопинг агенција извршила тестирање младог фудбалера. Након што се испоставило да је први налаз позитиван, Марио може да затражи испитивање "Б" узорка, док би одлука о привременој суспензији младог фудбалера требало да буде донета током следеће недеље.

"Можемо потврдити како је наш играч Марио Вушковић под истрагом и то нас веома изненађује. Привремено смо га повукли са свих активности екипе како бисмо и њега и клуб заштитили од даље штете. Када сазнамо више детаља, бићемо транспарентни у њиховом објављивању", навео је у штуром саопштењу ХСВ, великан европског фудбала који тренутно игра у другој лиги Њемачке.

Иначе, Вушковић је поникао у редовима РНК Сплит, а затим је стигао до сениорског тима Хајдука за који су својевремено играли његов отац и деда. Уследила је позајмица у Хамбург током љета 2021. године, а затим и откуп његовог уговора, па је сада снажни дефанзивац члан њемачког клуба. Кроз каријеру је био стандардан у свим млађим категоријама репрезентације Хрватске и вјеровало се да би у наредним сезонама могао да се профилише као штопер за сениорску репрезентацију. Сада је то под знаком питања, преноси Мондо

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана