Хрвати страхују од Ђуричића

Агенције
Хрвати страхују од Ђуричића

Загреб - Од нападача Србије Филипа Ђуричића пријети највећа опасност голу Хрватске, док је најслабија карика у репрезентацији Србије голман Владимир Стојковић.

Тако су хрватски медији и фудбалски стручњаци изанализирали  "орлове" пред предстојећу утакмицу између Хрватске и Србије која се игра 22. марта у Загребу.

Селектор домаћина Игор Штимац је већ припремио списак играча на које рачуна за предстојећи циклус квалификација, Синиша Михајловић ће пред јавност изаћи у суботу у подне.

Чекајући одлуку српског селектора хрватски медији су већ објавили своју верзију списка, сада се баве стартним поставама и тимовима који ће истрчати на "Максимир".

Наговјештавајући да селектор Штимац неће много мијењати у односу на претходне дуеле јер, како је и сам рекао, оно што ваља се не мијења, ипак се напомиње да је Олић својим добрим партијама у посљедње вријеме заслужио да се нађе у првом тиму.

Ипак, загребачки медији спекулишу о томе да ће до промјена у домаћем саставу доћи и на позицији задњег везног, гдје ће заиграти Вукојевић. Разлог промјене је, како се наводи, најопаснији фудбалер Србије Филип Ђуричић.

Посебно апострофирајући младог фудбалера Херенвена као ударну иглу у српском тиму, хрватски медији у исто вријеме изражавају чуђење да по неким наговјештајима у српском тиму неће бити фудбалера Вердера, Игњовског, који је у протеклом дијелу квалификација одиграо чак 355 минута.

Такође, наводи се и да је највећа шанса за хрватски тим, нападача Манџукића конкретно, голман Стојковић.

Хрватски медији напомињу да се голман Партизана тек опоравио од повреде и да у ногама има незнатан број утакмица, те да тек тражи своју форму.

Ипак, како би стигли до "најслабије карике" тима, Хрвати ће морати да прођу кроз "бетонску" одбрану. Суботић, који ће у тим умјесто Бишевца који има суспензију због картона, те Настасић, Коларов и Ивановић, чине бедем од којег зазиру домаћини.

У анализи офанзивне, нападачке линије, хрватски медији предвиђају да ће се Михајловић одлучити за Филипа Ђорђевића док минималне шансе дају Михином "љубимцу" Шћеповићу који је ровит.

Нападачу Нанта ће, кажу тамошњи медији, друштво највјероватније правити Тадић, Ђуричић и Бамби на кога ће, симболично, мотрити Срна.

Дилема

Једина дилема коју има селектор Хрватске Игор Штимац везана је за средину терена, гдје недостаје Иван Перишић, којег би требало да замијени Нико Крањчар (Динамо Кијев) или саиграч Дејана Станковића и Здравка Кузмановића из миланског Интера  Матео Ковачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана