Рвач Аффан Смајић уз Mozzart до врха Балкана

Mozzart
Рвач Аффан Смајић уз Mozzart до врха Балкана

Колико је подршка талентованим, младим спортистима важна на путу до успјеха, свједочи примјер рвача Аффана Смајића из Сарајева.

Његов потенцијал препознали су у компанији Mozzart чији је стипендиста другу годину заредом. Тај вјетар у леђа, уз посвећене тренинге, донио му је многе успјехе, а сада се окитио и титулом шампиона на Балканском првенству у Скопју.

"Да будем искрен, утисци се још увијек нису слегли, али сам заиста пресретан што смо имали могућност након дуго година да учествујемо на једном оваквом такмичењу. Овај спорт подразумијева велико одрицање и снагу ума да се фокус одржи на противнику. Припреме су трајале мјесецима уз велику подршку мојих тренера, породице, пријатеља, професора и наравно- компаније Mozzart. Ова медаља представља хисторијски резултат за хрвање Босне и Херцеговине и дат ћу све од себе да наставимо даље с оваквим успјехом", поручује талентовани хрвач, Аффан Смајић.

У организацији United World Wrestling, у Скопју је одржан „Balkan Championships", а на такмичењу је учествовало 12 држава. У категорији 110 кг, Mozzartов стипендиста Аффан Смајић се борио у грчко - римском стилу са четири противника – из Бугарске, Грчке и два из Србије. У финалној борби, против хрвача из Србије, однио је побједу с резултатом 8:0 - технички туш.

Млади репрезентативац БиХ и члан сарајевске Босне не крије колико му је подршка на путу до златног одличја значила.

"Сваком спортисти значи када неко препозна његов труд и истрајност. Сам тај осјећај да је неко уз тебе, као што је Mozzart уз мене у периоду припрема, такмичења, па и одмора даје сигурност и подстрек за даље. Захвалан сам компанији Mozzart за дивну сарадњу, комуникацију и подршку", додаје Аффан који има само 17 година, а више од деценију спортске каријере.

Хрвање је почео да тренира са само шест година и већ тада су многи у њему препознали велики потенцијал. То је убрзо и оправдао освајањем првих одличја. На домаћим и међународним такмичењима освојио је више од 60 златних, сребрних и бронзаних медаља. Побједнички низ наставио је са још пет пехара за најуспјешнијег страног и три пехара на најбољег домаћег такмичара. Његова достигнућа препознали су у родном граду, па је проглашен за најперспективнијег спортисту Кантона Сарајево 2016. и 2022. године.

Након злата из Скопја, тренирање се, каже, наставља без паузе. Слиједе међународна такмичења у организацији хрвачких клубова из регије, затим припреме за Балканско, Европско и Свјетско првенство идуће године.

Спортских амбиција му не мањка, па открива да у наредном периоду жели да испуни олимпијску норму и наступи на неким од предстојећих Олимпијских игара, те што боље представи нашу земљу. А компанија Mozzart биће и даље упорна у пружању подршке спортским талентима широм наше земље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана