Хиљаде људи уз Боже правде дочекало Новака Ђоковића испред балкона Старог двора

ГС
Foto: Новости

БЕОГРАД-Српском тенисеру Новаку Ђоковићу приређен је свечани дочек у Београду након освајања седме титуле на Вимблдону.

Великој маси људи која се окупила испред Старог двора, испред чувеног балкона појавио је Новак који је дочека са великим аплаузом људи који су једва чекали да га виде.

Најбољи српски тенисер се по доласку на легендарни балкон обратио  свим навијачима који су дошли.

"Добро вече, Београде, добро вече, Србијо! Ово су најлепши тренуци у животу, када имам благослов да спорт којим се бавим и који волим, у којем сам постигао велике успехе... А најзахвалнији сам када могу да се вратим и прославим са свима вама. Хвала вам најлепше, дивни сте", рекао је Новак.

Он је нагласио да је јуче, док је давао интервјуе за америчку телевизију покушавао да објасни шта је то српски инат, али да нема ријечи која то преводи на енглески језик.

"То је отприлике нешто што симболише и означава дух нашег небеског народа, који у свим сферама живота истраје и показује срце и вољу кад је најтеже. Таква је наша судбина, да увек прођемо трновит пут. Али увек кажемо, ко зна зашто је то добро", истакао је Ђоковић.

Он је додао да на крају сваког тунела постоји свјетло.

"Ви сте то светло", поручио је Ђоковић навијачима испред Старог двора.

Он је подсјетио да је имао привилегију да буде на овом балкону и са Дејвис куп репрезентацијом, и са репрезентативцима Јеленом Јанковић и Аном Ивановић.

"Један велики аплауз за њих. Јанко Типсаревић, Виктор Троицки, то су шампиони нашег спорта, који није имао традицију донедавно у нашој земљи", рекао је Ђоковић.

Он је истакао да су Слободан Боба Живојиновић и Моника Селеш трасирали пут.

"Било је тешко за време деведестих, нама и најмање колико су се људи мучили у различитим деловима живота, али у тих 10-15 година су стасавали тенисери, то нас је ојачало и дало додатни подстрек. Зато се овде данас налазим, управо тај неки српски инат, та воља за животом, победом...", рекао је Ђоковић.

Он је захвалио свим окупљенима вечерас, нагласивши да ће ове тренутке, када радост дијели са навијачима, носити у срцу до краја живота.

"Ово су најлепши тренуци у животу, дефинитивно. Хвала вам, дивни сте. Једно велико хвала, што сте се појавили и дошли у великом броју. Дивни сте, много српских тробојки, деце, младих људи... То ми испуњава срце. Волим вас заувек", рекао је Ђоковић, док су се чули повици "Ноле Србине".

Новаку су се на балкону придружили и чланови његове породице, а док је он потписивао и бацао лоптице навијачима, мајка Дијана је повела навијање.

Ђоковића су дочекали градоначелник Београда Александар Шапић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

РТС преноси да су у центар Београда стигли људи из цијеле Србије, региона, али и свијета, да су дошли фанови из Ирске, Аустралије, Аргентине.

Новак Ђоковић јуче је седми пут у каријери освојио Вимблдон, побиједивши у финалу Аустралијанца Ника Кирјоса 3:1 у сетовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана