Хердинг предводи елиту на међународном пливачком митингу “Бањалука опен”

Дејан Кондић
Хердинг предводи елиту на међународном пливачком митингу “Бањалука опен”

БАЊАЛУКА – Пливачки клуб Олимп предстојећег викенда (20. и 21. маја) биће домаћин 15. међународног пливачког митинга “Бањалука опен”.

Као и претходних година, и овај пут у Бањалуку долазе јака пливачка имена. Најзвучније је свакако амерички олимпијац Зек Хердинг, човјек који је побиједио једног Мајкла Фелпса. Директор ПК Олимп Миодраг Чеко истакао је да очекује учешће до 500 такмичара, укупно.

- Митинг се и ове године налази у ФИНА календару. Очекује се највећи број такмичара до сада, ту ће бити нека велика имена из свијета пливања. У Бањалуци ће наступити такмичари из преко 10 земаља, на базенима ће пливати финалисти Олимпијских игара, шампиони Медитеранских игара. Највеће име које ће се појавити на такмичењу је амерички репрезентативац Зак Хердинг. Такође, са њим ће наступити Андреј Барна, српски репрезентативац који је оборио све рекорде Милорада Чавића. Требало би да се појаве пливачи из Аустрије, Италије…Ове године подигли смо љествицу турнира, учествоваће 46 клубова што је рекорд такмичења - истакао је Чеко.

Бањалука ће у два дана, колико траје митинг, имати велики број ноћења, па турнир има и изражен туристички аспекат, нагласила је то савјетник министра трговине и туризма Јелена Трнинић Милићевић.

- Министарство трговине и туризма даје пуну подршку митингу. Ово такмичење је велики туристички потенцијал за саму Бањалуку, али и Републику Српску. Очекујемо велики број ноћења. Желимо да најбољи побиједи - рекла је Трнинић Милићевић.

Као и сваке године и град Бањалука ће стати иза митинга. Нагласио је то Дејан Травар.

- Овај митинг је сигурно један од најбољих пливачких у БиХ и шире. И ове године смо митинг прогласили догађајем од великог значаја. Један од разлога због чега је град подржао овај митинг јесте тај што наша дјеца имају прилику да се такмиче на једном оваком такмичењу и прилику да се боре са најбољим пливачима. Надам се да ће људи из Олимпа и даље одржавати овако велика такмичења која промовишу Бањалуку у најбољем свјетлу - закључио је Травар.

Базен спреман

Директор бањалучке “Акване” Светислав Лазић истакао је да се радује још једном великом спортском догађају те да ће базен бити спреман да сви пливачи уживају.

- Испред базена ћемо пружити апсолутну подршку у организацији самог митинга, све што се тиче базена. Циљ нам је да у свијет пошаљемо што бољу слику нашег града и нашег базена. Позивам вас све да испратите такмичење, у нади да ће се баш на нашем базену оборити неки нови рекорд - рекао је Лазић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана