Херцеговци испратили своју олимпијку у Париз

ГС
Херцеговци испратили своју олимпијку у Париз

БЕРКОВИЋИ - Поносни Дабрани пуног срца и пуни очекивања испратили су и пожељели срећу златној џудисткињи Александри Самарџић. Она још срећнија што је суграђане учинила поносним.

- Други можда најсрећнији моменат ми је данас када сам видјела колико је људима из мог окружења, из моје мале средине битно и драго што сам ја успјела остварити свој сан, колико су поносни и срећни због мене, каже џудисткиња Александра Самарџић.

Поноса наравно не фали ни Александрином оцу и првом тренеру Јову. Каже, снови се остварују.

- Не само да сам ја био први тренер, него је Александра са мном у Берковићима освојила прву велику медаљу. Александра је 2012. године била вицешампионка Европе за кадете што је јако престижан резултат и Берковићима слободно могу рећи да је високо подигнута љествица, каже Александрин отац Јоцо Самарџић, а преноси АТВ.

Оно што је Ђоковић за Србију, Тијана Бошковић за Билећу Александра је за Берковиће, каже начелник. Ненад Абрамовић додаје да су цијели Берковићи још одавно поносни на Александру и џудо спорт у овој општини. У њену част је одржана и свечана сједница.

- Желимо јој све најбоље, желимо јој прије свега да се осјећа здраво и спремно на Олимпијади а резултат какав год да буде ми ћемо и даље бити поносни, каже начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић.

Борбена али и скромна, то су Александрине особине. Са њима иде и у Париз. Каже да је реална и да на Олимпијаду не иде као фаворит, противници су јој добро познати, па поручује да се неће лако предати. 

Осим Александре, Херцеговина ће на Олимпијади имати још двије представнице, чувену одбојкашицу Тијану Бошковић и пливачицу Лану Пудар.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана