Hektor fight night 5 у Бањалуци

Милан Зубовић
Hektor fight night 5 у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Турнир четворице у категорији до 86 килограма је централни дио овогодишње борилачке манифестације Hektor fight night 5 - jungle.

Домаћи представник и члан КБС Хектор Срђан Шућур напада титулу краља џунгле, али ће имати веома тежак задатак, јер са истим циљем у Бањалуку долазе Никола Миљковић, Месуд Селимовић и Николај Ников.

Четири борца укрстиће рукавице у Хекторовом рингу, а побједнику припада и новчана нагарада од 5.000 евра.

Извлачење парова је дан уочи догађаја, токов свечаног вагања и суочавања бораца које ће преносити уживо.

Шућур је прошао сјајан тренинг камп, припреме су биле дуге, напорне и темељне.

Финалну форму брусио је на престижном кампу у Сплиту, заједно са клупским колегама Дамјаном Савановићем и Давидом Вучетићем.

У Сплиту су боравила нека од најјачих имена свјетског кикбокса, између осталих и Глори шампион Сергеј Маслобојев. Тамо је спаринге радио и Бугарин Николај Ников с којим се можда Шућур и сретне у рингу, зависно од жријеба.

- Волим да радим у Борику. Наша публика пробуди нешто посебно у мени. Увијек имам специјалну мотивацију и моја издања буду најбоља баш у Бањалуци. Мислим да су противници веома добри и ниједном од нас неће бити једноставно. Сви смо се напорно спремали, познајемо се. Дао сам себи задатак да морам да освојим турнир, да покажем да вриједим и славим пред својом публиком. То је моја мисија и за то сам се спремао све вријеме. Новац ми није мотивација иако је наградни фонд одличан, али је мени битно да будем број један - рекао је Шућур.

Турнири су специфични, захтијевају више мечева у току вечери па до изражаја још више долази физичка припремљеност и издржљивост. - Двије борбе за ноћ, потребно је имати и мало среће да не буде повреда. Све зависи од првог меча, битно је уз побједу изаћи без повреда, како би за финали био прави. Вјерујем у себе и једва чекам петак - наводи Шућур.

Комплетан тренинг камп радио је са клупским колегама. Савановић се бори против Руса Вадима Фегера, а млади Вучетић за ривала има Давида Мишковића.

- Навијамо за Шућура и вјерујемо у њега. Чека га страшан турнир, нема фаворита. Ко го се разумије, знаће шта су организатори направили. Сви кикбоксери су на свјетском нивоу, али ја вјерујем у Шућура. Месуд је сјајан и искусан, најбољи у БиХ у тој категорији уз Срђана. Има неколико побједа заредом, свјетску ВКУ титулу. Миљковић је освојио европски куп у Будимпешти, Бугарина смо видјели на дјелу у Сплиту, сваки меч ће бити неизвјестан - додао је Савановић.

Након тријумфа у ФНЦ кавезу против Милоша Јаничића, у ринг поново улази Стефан Добријевић из Арес џима.

На мегдан сјајном младом кикбоксеру долази Марко Вуковић.

- Поново су ми два борца отказала, као пред ФНЦ. Дуго смо чекали противника, али то код мене ништа не мијења. Ја сам спреман, не бирам ривале, ко год је насупрот мене, циљ остаје исти. Идем на побједу, уопште свој тријумф не доводим у питање - поручио је Добријевић.

Хекторов пети догађај по реду је у петак од 20 часова у дворани "Борик".

Дан раније је планирано вагање и суочавање бораца на новоизграђеном видиковцу на Бањ брду изнад Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана