Харис Еминовић уз Mozzart до сребра на „Бања Лука 2024”

Mozzart
Харис Еминовић уз Mozzart до сребра на „Бања Лука 2024”

Колико су подршка и подстицај важни талентованим спортистима на путу до успјеха, зна добро парастонотенисер Харис Еминовић из Бање Луке. Његов потенцијал препознали су у компанији Mozzart чији је стипендиста другу годину заредом. Тај вјетар у леђа, уз посвећене тренинге, донио му је многе успјехе, а сада се окитио и сребрном медаљом на Међународном стонотениском првенству „Бања Лука 2024” у категорији за особе са инвалидитетом.

Утисци су веома позитивни јер сам читав турнир, до финала, одиграо одлично. Квалитетно сам тренирао током љета, а у припремама ми је доста помогла компанија Mozzart. За мене подршка ове компаније значи много јер ми је за све што боље резултате неопходна и већа финансијска подршка коју ми Mozzart несебично даје кроз стипендирање током протекле двије године, на чему сам им бескрајно захвалан”, поручује Харис Еминовић, талентовани парастонотенисер.

У организацији Стонотениског клуба Борац, у Бањој Луци је протеклог викенда одржано 21. Међународно стонотениско првенство „Бања Лука 2024” за мушкарце, жене, ветеране, особе са инвалидитетом у више категорија. Укупно је наступило 380 такмичара из и Босне и Херцеговине, Србије, Словеније, Хрватске, Македоније. Осим у категорији за особе са инвалидитетом, у којој су наступила 23 такмичара, Харис је показао сјајно умијеће и у апсолутној категорији гдје се пласирао у топ 16, од укупно 58, играча.

Харис се од рођења бори са урођеном болешћу која доводи до укочености зглобова, али и смањеним обимом и функцијом мишића. Упркос томе, стони тенис вриједно тренира од своје 14. године. Сада, са 23 године, може да се похвали медаљама са бројних домаћих и свјетских такмичења за стонотенисере са инвалидитетом. Посебно је поносан на наступ на Параолимпијским играма 2020. у Јапану гдје је био најмлађи представник Босне и Херцеговине.

Након сребра на међународној стонотениској смотри у Бањој Луци, вриједно тренира за одлазак на државно првенство у Сарајеву крајем ове седмице…Спортских амбиција му не мањка, па већ најављује наступе на такмичењима у марту идуће године у Италији и Шпанији. Најзахвалнији је својим родитељима који са њим, од најранијег дјетињства, пролазе физикалне терапије и вјежбе и подржавају га на путу ка спортским успјесима. Њима се придружила и компанија Mozzart као вјерни навијач на сваком Харисовом наступу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана