Харченко - Куваља: Договори који могу да промијене савремени спорт

Душан Репија
Foto: ГС

БЕОГРАД- Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко састао се данас са директором Бициклистичког савеза Републике Српске и првим човјеком Балканске бициклистичке уније Владимиром Куваљом са који  се сагласио да руски и бјелоруски спортисти морају имати право да се такмиче под сопственом заставом.

Током њиховог разговора у Београду закључено је да руски спортисти безразложно трпе санкције и да су неправедно изопштени из такмичења, те да се сутра тако нешто може десити било којој другој земљи. Поручено је да ће из Републике Српске и Србије увијек имати подршку, те да се и спортске организације требају подржати ставове које заступају српски лидери Александар Вучић и Милорад Додик.

Приликом састанка договорили су покретање три пројекта на којима ће заједнички радити, а који би заувијек могли да промијене свијет савременог спорта. Да ли ће то бити под окриљем постојећих међународних спортских организација или неких нових остаје да се види.

Да подсјетимо, Куваља се од почетка специјалне војне интервенције Русије у Украјини залаже да спортисти не смију трпјети посљедице, те да им мора бити омогућено парво да се такмиче. Ипак, то им у највећем броју случајева није дозвољено, па полако долази вријеме да се преиспитају могућности другачијег начина организовања гдје би сви који су укључени имали исте стартне позиције и подједнаке услове, не мијешајући политику на спортске терене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана