Хаос на пријатељском мечу у Турској: Хуманитарна утакмица за жртве земљотреса претворила се у општу тучу

GS
Foto: Printscreen

Турски нижелигаши Коцаелиспор и Сакаријаспор организовали су пријатељску утакмицу под слоганом "Исте смо боје, залијечимо ране заједно“ како би сав новац зарађен продајом улазница донирали за помоћ свима којима су имовина и породица страдали у земљотресу.

Све је у почетку изгледало идилично, чинило се да ће то бити диван гест заједништва с племенитим циљем. Док су на семафору стајали називи покрајина оштећених у земљотресу, трибине су скандирале у знак подршке. Навијачи су бацали шалове на терен, а службена лица су их покупила како би и њих однијели у погођена подручја.

Прије утакмице продано је укупно 17.500 улазница па се смијешила и озбиљна зарада, а поред тога и позамашна донација. Ипак, онда се догодио тренутак који је овај фестивал хуманости претворио у масовну тучу. 

Током утакмице дошло је до туче на трибинама између навијача Сакаријаспора. Након инцидента полиција их је неколико удаљила са стадиона, а онда је у посљедњим минутама утакмице један навијач Сакариаспора ускочио у терен и окренуо шал свог клуба према трибини с навијачима Коцаелиспора. Избио је хаос.

Dün Oynanan Kocaelispor - Sakaryaspor Maçında Bir Sakaryaspor Taraftarı pic.twitter.com/Y8b3JOs9lz

— Tribün Arşivi (@tribunarsivi) February 23, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана