Хачанов: Разумем Кирјоса, није лако изгубити овакав меч

Танјуг
Foto: CBC.ca

ЊУЈОРК - Руски тенисер Карен Хачанов изјавио је да саосећа са болом Аустралијанца Ника Кирјоса послије меча четвртфинала Ју-Ес опена, преносе амерички медији.

Хачанов је рано јутрос послије велике борбе у пет сетова побједио Кирјоса 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 (3:7), 6:4. Руском тенисеру је пласман у полуфинале Ју-Ес опена најбољи резултат у каријери. Кирјос је послије меча био љут и нервозан, а због пораза је ломио рекете.

"И ја бих се тако осјећао да сам изгубио. Никад није лако изгубити меч послије пет сетова када сте дали све од себе. Тешко је прихватити пораз. Нисам гледао шта се дешава послије руковања. Видео сам да су рекети летјели. Али, саосјећам са његовим болом", рекао је Хачанов.

Руски тенисер ће у полуфиналу турнира у Њујорку играти против Норвежанина Каспера Руда. Са Ју-Ес опена су већ елиминисани фаворити Рафаел Надал, Данил Медведев, Феликс Оже-Алијасим и Матео Беретини.

"Надал је био у доњем дијелу жреба. Требало је да он побједи све, а да ја побједим све. Пошто је испао, рекао бих да се за све момке отворен пут. Мислим да ово подиже ниво код осталих тенисера", истакао је Хачанов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана