Гвардиола о Халандовом голу: То могу само Кројф и Ибрахимовић

Танјуг
Foto: Танјуг

МАНЧЕСТЕР- Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да га је гол који је Ерлинг Халанд постигао на мечу против Борусије у другом колу Лиге шампиона подсјетио на поготке који су некада дали Јохан Кројф и Златан Ибрахимовић, преносе британски медији.

Манчестер сити је синоћ на свом терену побиједио Борусију 2:1 у мечу другог кола групе Г Лиге шампиона. Побједу енглеском клубу донео је Халанд лијепим голом у 84. минуту. Норвешки нападач се није превише радовао голу против свог бившег клуба. Халанд је у љетњем прелазном року стигао у Манчестер сити из Борусије.

"Људи који ме познају вјероватно знају какав је утицај на мој живот имао Кројф, као особа, учитељ, тренер, ментор... Кројф је прије доста година постигао гол против Атлетико Мадрида који је био врло, врло сличан као Халандов. У тренутку када је Халанд постигао гол, помислио сам да је исти као Кројфов", рекао је Гвардиола.

Менаџер Манчестер ситија је потом Халанда упоредио са шведским нападачем Златаном Ибрахимовићем.

"Сјетио сам се и мог пријатеља Ибрахимовића, који има ту невјероватну способност да подигне ногу на пречку. Ерлинг је сличан. То је природно. Еластичан је, флексибилан, способан да да тај завршни ударац и спроведе лопту у мрежу. Понекад се човјек запита одакле му то, када види колико је велики. Али то је вјероватно наслиједио од оца и мајке", закључио је Гвардиола.

Халанд је на девет мечева у дресу Манчестер ситија постигао 13 голова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана