Грци и четврти пут у низу јачи - Србија шеста на свијету

ГС
Грци и четврти пут у низу јачи - Србија шеста на свијету

Ватерполо репрезентација Србије освојила је шесто мjесто на Свjетском првенству у Дохи.

У мечу за пето мjесто од Србије је била боља Грчка која је славила са 15:11 (5:2, 3:3, 2:4, 5:2).

Тако се наставила лоша серија српског тима у мечу са Грцима, био је то четврти узастопни пораз "делфина". Србија је прва стигла до гола голом Јакшића, али није прошло много и Грци су са два гола стигли до предности од 2:1.

До средине прве дионице било је све како треба, Ранђеловић је донио изједначење, али је Грчка била боља у остатку прве четвртине.

Много проблема српској одбрани задавао је Какарис који је успио да донесе Грцима са два гола у финишу предност од 5:2.

И та предност је расла и у другој четвртини, па су Грци у једном моменту послије два гола Калагеропулоса са дистанце успјели да суплирају предност и дођу до 8:4.

Послије неколико неуспјелих напада Србије и добрих одбрана Зердеваса, Мандић је на минут прије полувремена смањио на 8:5.

Филиповић је успио да спречи гол када је Србија имала играча мање, да би у посљедњем нападу, српски тим имао двије колосалне прилике, али се Зерделас испречио као и успио да заустави два покушаја Србије, па се на одмор отишло са предношћу Грчке од 8:5.

Успјели су Грци да у тој трећој четвртини чувају стечену предност, али је Србија у финишу додала гас, па је у посљедњој секунди треће дионице Душан Мандић постигао гол и смањио на 10:9.

Обећавало је то узбудљиву завршницу, имао је српски тим прилику да два пута дође до 10:10, али није их искористио и Влахопулос је на 5:23 прије краја послије контре погодио за 11:9.

И ускоро су поново стигли до три гола предности чиме је све практично било ријешено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана