Граховац: Желимо искорак у Европи

Дарко Драгичевић
Граховац: Желимо искорак у Европи

БАЊАЛУКА - Славље у Бањалуци! Борац је заблистао у финишу сезоне и успио је да дође до осмог трофеја у Купу БиХ. Екипа тренера Ирфана Смајлагића је у финалу била убједљива против Леотара и славила је 31:19. Ово је “црвено-плавима” први трофеј након 2019.године.

Питање освајача Купа БиХ се није постављало ниједног момента јер је Борац повео 5:0, а затим држао предност. На голу је блистао искусни Небојша Граховац. Њему је ово пети трофеј у Купу БиХ, а други с Борцем. Први је освојио 2007. године, а и тада је био сјајан у финалу.

- На крају смо показали да је све само до нас. Ово је степеница ка циљу, то ћемо видјети сљедеће године, за двије године, ако бог да да играмо лигу Европе и да покажемо у ствари на шта ми циљамо. Ово је екипа која је успут састављена. На крају је био мукотрпан рад и све је стало у ових 60 минута. Честитам Леотару, жао ми је што су изгубили снагу и што није била неизвјеснија утакмица због публике, али могу да буду поносни на своју сезону као што и ми можемо да будемо поносни на своју. Овај трофеј у име цијеле екипе посвећујем Сергеју Ступару да и он побиједи у својој животној утакмици - рекао је голман Небојша Граховац који је проглашен за најбољег голмана.

Након боравка у Француској вратио се у  Борац и сезону украсио трофејом.

- Нисам се ни покајао због повратка. Док има мотивације и здравља сигурно ћу бранити. За сада идем на тренинг са задовољством са овим момцима, некад ме нервирају, али шта да радим. Сад је до управе да задржи екипу, гро екипе би требало да остане, уз нека два-три појачања, да направимо искорак у Европи и да нападнемо шампионски пехар и да за двије године играмо Лигу Европе. Кад је могао Извиђач, може и Борац. Можемо много боље и спремније да дочекамо то него Извиђач, уз дужно поштовање - поручио је Граховац.

Десни бек Недим Хаџић је најбољи играч финалног турнира. Након десет постигнутих голова у полуфиналу, против Леотара у финалу је постигао пет и уз Ђурђевића (11) био најефикаснији.

- Спремали смо се за ово, одиграли двије квалитетне утакмице и освојили. Показали смо да све зависи од нас и на крају ушли смо у форму. Жао нам је због првенства, али недостајало нам је мало, ипак је ово нова екипа којој још треба времена. Задовољни смо и сљедеће године ако Бог да да идемо по дуплу круну - закључио је Хаџић.

Леотар није имао енергије у финалу. Једноставно Требињци су платили цех повредама и напорној сезони. Упркос томе, тренер Драгиша Кораћевић истиче да може бити презадовољан сезоном.

- Исцрпљујуће полуфинале и читава сезона су оставили трага на екипу, тако да смо у меч ушли са четири ровита играча. Шукић и Кнежевић су дошли повријеђени, Станковић се повриједио током полуфиналне утакмице. Такође у финалу су се на повреде пожалили Уљаревић и Тешић. Момци су се борили, али једноставно недостајало нам је енергије. Ово је први пут да смо у финалу и то је већ квалитетан резултат. Упркос поразу сигуран сам да и те како можемо да будемо задовољни сезоном. Први пут смо освојили Куп Републике Српске, наступили смо у Европи гдје смо прошли коло и одиграли сјајне мечеве. Затим смо опет изборили Европу. Имали смо сјајне моменте. У првом дијелу смо имали кратак ростер и мечеве у Европи што се одразило на првенство. У другом смо били веома добри и на крају можемо да будемо презадовољни сезоном - истакао је Кораћевић.

Куп Српске за крај

Рукометна сезона још није завршена. Наредног викенда Градишка ће да буде домаћин финалног турнира Купа Републике Српске на којем ће трофеј бранити екипа Леотара. Већ су познати и парови полуфинала тако да ће се састати домаћа Козара и Борац те Леотар и Слога. Финални турнир је на програму 1. и 2. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана