Граховац: Ништа неће бити ријешено у првом мечу

Дарко Драгичевић
Граховац: Ништа неће бити ријешено у првом мечу

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца м:тел након готово двије године поново играју европски меч. У првој утакмици другог кола ЕХФ Евро купа у недјељу (20.15 часова) на свом паркету дочекује словеначки Јерусалем Ормож.

Њихов ривал је успјешно прошао литвански Гранитас, а у првенству Словеније након седам кола има три побједе и четири пораза. Тренер Ирфан Смајлагић истиче да побједе над Леотаром и Грачаницом нису ријешиле "ситуације" у клубу, али су подигле самопоуздање.

-Нисмо ријешили наше проблеме, али екипи доста значе побједе, због тога се и игра. Доносе мир и самопоуздање. Ништа се није промијенило, околности су исте по питању термина и свега осталог. Те свакоднедневне ситуације, могу само да нас ојачамо, рекао је Смајлагић. 

Тренер је рекао да је ривал у добром такмичарском ритму и да је екипа спој младости и искуства стално први врху лиге Словеније.

-У дужем су такмичарском ритму, одиграли су девет мечева, седам у домаћем првенству, двије у Европи. Квалитетна су екипа, која балансира са младим и искусним играчима. Учинићемо све да дођемо до позитивног резултата. Карактеристика им је да су борци до посљедњег тренутка. Траже транзицију, брзину и агресивност, контакт игру, имају све одлике које красе добар рукомет. Тако да ће бити занимљиво - додао је тренер.

Капитен Небојаша Граховац је уз све проблеме оптимиста.

- Овим младим момцима је вјероватно први пут да се срећу с проблемима  и да уз њих морају да се фокусирају на рукомет. Није лако ни стручном штабу да их сваки дан мотивише, али нашли смо баланс. Ништа неће бити одлучено у првој утакмици с обзиром да смо сличног квалитета. Превагнуће ситнице, надам се у нашу корист. Вјерујем у пролазак. Позивам публику да дође, фокус у недјељу треба да буде на РК Борац, да нам дају вјетар у леђа. Надам се да овај пут неће бити више гостујућих навијача него наших. То је  поразно за Бањалуку. Главни разлог за то је недостатак спортске културе и није само везан за рукомет. Људи треба да се везују за грб клуба, дрес, а не за политичку ситуацију или неког члана управе, подвукао је капитен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана