Град на Сани трећи пут на рути трке "Београд Бањалука": Приједор се пита о побједнику

Д.К.
Град на Сани трећи пут на рути трке "Београд Бањалука": Приједор се пита о побједнику

ПРИЈЕДОР - Делегација трке "Београд Бањалука" са првим човјеком града Приједора Слободаном Јавором прецизирала је све детаље и потписала уговор за ову годину.

Град на Сани трећи пут застопно биће на рути 17 издања трке "Београд Бањалука", и то као домаћин циља треће, претпосљедње етапе, која креће из Добоја. У Приједору би 21. априла доста тога требало бити познато када је у питању коначни побједник. Градоначелник Приједора, Слободан Јавор нагласио је да је прошлогодишње искуство које су осјетили његови суграђани и он нешто што је превазишло сва очекивања.

- Прошле године је било прелијепо и изнад свих очекивања. Инсистирали смо да и ове године будемо домаћини циља и вјерујем да ће сви грађани Приједора поново уживати. Морам похвалити и организаторе трке који су одрадили изванредан посао. Настављамо сарадњу на обострано задовољство - истакао је Јавор.

Трка ће ове године бити одржана од 19. до 22. априла. Директор Владимир Куваља је потврдио да пријаве за иду одлично и да поново на старту очекује максималних 25 екипа, односно 175 такмичара.

- Са представницима градских власти Приједора имамо изузетну сарадњу и сигуран сам да ће то поново сјајан догађај. Прошле године било је много публике. Учинићемо све прије свега са аспекта безбједности и доброг домаћинства да све прође у најбољем реду – рекао је Куваља.

Прва етапа биће вожена од Београда до Бијељине 19. априла, дан касније на програму је најтежа етапа од Бијељине до Власенице, а ускоро ће бити познато мјесто старта посљедње етапе која традиционално завршава у Бањалуци. У игри су Брчко, Лакташи, али и Нови Град. Покровитељи трке су предсједници Републике Српске и Србије, ресорна министарства спорта, као и градови и општине кроз које трка пролази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана