Грачаница увертира за евромечеве

Дарко Драгичевић
Грачаница увертира за евромечеве

ТРЕБИЊЕ – Пред рукометашима Леотара је паклен завршетак године. Екипа Драгише Кораћевића ће поред испита у Европи и двомеча против чешке Карвине имати и серију дербија, а први је већ данас када у Требиње долази Грачаница у заосталој утакмици четвртог кола Лиге БиХ (19 часова).

Тренутно Грачаница је на првом мјесту лиге због најбоље гол-разлике, а чак четири екипе имају по 11 бодова и јасно је да ће се водити велика борба за сваки бод који може бити одлучујући за шампионску титулу.

У Леотару морају да забораве што прије на реми против добојске Слоге и у потпуности се посвете наредном противнику гдје немају простора за грешку.

- Табела све говори. Пред нама је веома тешка и захтјевна утакмица. Свјесни смо искушења која нам слиједе у веома тешком и згуснутом распореду. Долази нам Грачаница која је веома борбена и квалитетна екипа што уосталом показују и њени резултати у протеклом периоду. Времена за опоравак и уигравање и нема превише, али то не смије да нам буде оправдање. Знамо шта треба да урадимо како бисмо остварили жељени циљ, а то је побједа. Морамо од старта да наметнемо своју игру, да уђемо јако и смањимо осцилације. Не смије нам се поновити приступ из дуела против Слоге. Нисмо у  том мечу били прави и нисмо били на жељеном нивоу тако да нам се одмах десио кикс. То нам је упозорење за читаву сезону - рекао је један од најискуснијих рукометаша Владимир Станковић.

Након осам кола разлика између првих осам тимова је само два бода што показује да ће се ове сезоне водити велика борба за титулу, али и излазак у Европу. Списак кандидата за врх је све дужи, а поједине екипе су се вратиле након нешто лошијег старта.

- Лига је заиста веома изједначена и свака утакмица се мора максимално озбиљно схватити и дати посљедњи атом снаге ако желите да остварите тријумф. Сигуран дам да ће тако бити и против Грачанице. Иако имају неколико заиста квалитетних појединаца, гледамо их прије свега као тим тако да се тако спремамо за овај меч. Позивам и публику да нас подржи у што већем броју јер нам је потребна њена подршка да извуче из нас максимум и да нам вјетар у леђа. Надамо се позитивном резултату који би затим био прави подстрек за европске мечеве против Карвине - додао је Станковић.

Дуел између Леотара и Грачанице игра се у 19 часова.

Румуни на центру

Леотар је сазнао и службена лица за први меч трећег кола ЕХФ купа. Тако ће на центру у Требињу бити судије из Румуније. Дуел против Карвине водиће Дору Манеа и Раду Илиеску, док ће дужност делегата обављати Радош Ракочевић из Црне Горе. И овај меч се игра 25. новембра у 19 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана