Горан Сладојевић - Желимо већу улогу у лиги

Слободан Дакић
Горан Сладојевић - Желимо већу улогу у лиги

Мркоњић Град - Тренер Кошаркашког клуба Младост из Мркоњић Града Горан Сладојевић жели да његов тим сљедећих година игра значајну улогу у првенству БиХ.

- Желим да у идућој сезони Младост игра значају улогу у Лиги БиХ и да начинимо још један квалитетан искорак, те да се што више приближимо Игокеи и Широком. Започели смо озбиљан посао и пројекат на стварању респектабилне екипе, која може да се носи са најбољим тимовима у БиХ и окружењу. У клубу имамо знање, визију и потенцијал да у сљедећим сезонама играмо значају улогу у првенству БиХ - рекао је Сладојевић.

Он је додао да су се у клубу окренули младим снагама.

- Опредијелили смо се да шансу дамо нашим младим кошаркашима из окружења, што се показало као исправан пут. У прошлој сезони "лансирали" смо плејмејкера Драшка Кнежевића, а још се намећу Милош Видовић и Ђорђе Алексић, Стојан Радановић и Милан Анђелић као и Максим Радановић и Милан Кежић - рекао је Сладојевић и додао да ни "старији" играчи, као што су Игор Бјелић, Петар Иванић, Горан Стојкановић и Ранко Велимировић нису прецртани за идућу сезону.

Стратег Мркоњићана поносан је на остварене резултате клуба у прошлој сезони.

- За развој кошарке у Републици Српској велика је ствар успјех Игокее, која је освојила шампионску титулу и прво мјесто у лигашком дијелу АБА лиге. Ништа мањи није ни успјех мојих кошаркаша, који су били први послије лигашког дијела Лиге 12 БиХ, када смо показали да смо послије Игокее најбоља кошаркашка екипа у Српској - додао је Сладојевић.

Кошаркашки центар

Сладојевић је нагласио да је Мркоњић Град постао истински кошаркаши центар и да је кошарка хит у граду подно Лисине.

- У клубу је сваким даном све више дјеце која долазе да тренирају кошарку. Са њима ради тренер Радан Гаврић, који ће и током љета радити са млађим категоријама - истакао је Сладојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана