Голман РК Маглај Ђорђе Босић бриљирао у Осјечанима: Партија каријере

Дарко Драгичевић
Голман РК Маглај Ђорђе Босић бриљирао у Осјечанима: Партија каријере

МАГЛАЈ - Треће коло рукометног првенства БиХ обиљежио је голман Маглаја Ђорђе Босић. Чувар мреже је против свог бившег клуба Слоге забиљежио сјајних 27 одбрана, од тога је зауставио три седмерца и најзаслужнији је за тријумф на гостовању 26:23.

Босић је био иницијатор великог преокрета. Наиме, његов тим је имао у Осјечанима пет голова минуса на старту другог дијела (12:17), када је услиједила серија одбрана која је донијела преокрет.

Босић истиче да му је ово најбоља партија у каријери те да није имао додатни мотив за дуел са бившим тимом.

- Ово ми је лични рекорд по броју одбрана на једној утакмици. Презадовољан сам свакако, а најважније је да смо успјели да освојимо нове бодове и побиједимо Слогу. Показали смо карактер, јер смо се вратили из резултатског минуса. Додатни мотив није постојао. У сваку утакмицу улазим максимално мотивисан, концентрисан и спреман да би помогао екипи да оствари што бољи резултат. Заједничким снагама увијек неко искочи у први план, а то сам у овом мечу био ја - истакао је Босић.

Његов тим је остварио двије побједе. Мало је недостајало да изненаде и шампиона Извиђач па су већ показали да имају тим за сами врх. Ипак у Маглају се не оптерећују тиме.

- Амбиције за ову сезону су да у сваком мечу дамо максимум, а резултат ће доћи сам по себи. Желимо да играмо идентично, како на домаћем тако и на гостујућем терену те да будемо тврд орах свим ривалима. Боримо се до задње секунде, као у Љубушком, гдје нам је фалило мало спортске среће и знања да се вратимо у Маглај са побједом, али ето вратило се у Добоју. Идемо јако у сваку утакмицу па ћемо видјети докле ће нас тај приступ довести - рекао је млади голман.

Добра форма сигурно је препорука и за селектора рукометне репрезентације Бих Ирфана Смајлагића.

- У одличној сам форми, наравно да бих волио да будем позван у репрезентацију. Моје је да наставим са квалитетним радом, да браним што боље и да скренем пажњу на своје партије, а о позиву одлучује селектор - рекао је Босић.

Пораз Борца

Резултати 3. коло: Леотар - Криваја 28:22, Грачаница - Борац м:тел 32:27, Чапљина - Челик 49:35, Слога - Маглај 23:26, Слобода - Коњух 27:27. Одгођени мечеви: Извиђач - Херцеговина, Горажде - Вогошћа. Пласман: Грачаница 6, Леотар 4, Маглај 4, Слога 4, Вогошћа 3, Извиђач 3, Коњух 3, Борац 2, Чапљина 2, Херцеговина 2, Криваја 2, Слобода 1, Горажде 0, Челик 0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана