“Глас” сазнаје: Слободан Ковач нови-стари селектор “орлова”

Дејан Кондић
“Глас” сазнаје: Слободан Ковач нови-стари селектор “орлова”

БЕОГРАД - Слободан Ковач враћа се на клупу одбојкашке репрезентације Србије, сазнаје “Глас Српске”.

Популарни Боба тренутно је без икаквог ангажмана, пошто је прошле сезоне завршио шампионску мисију у Халкбанци, тако да није постојала никаква препрека да се одлични стручњак врати на клупу Србије.

Имао је и некадашњи репрезентативац Југославије, родом из Великог Градишта, прилику да буде селектор. Током двогодишњег мандата, када је замијенио Николу Грбића на клупи националног тима, успио је да освоји златну медаљу на Европском првенству 2019. године.

Иако је свему претходило само десетак дана припрема, практично је направио сензацију. На тај начин је уједно и забиљежен посљедњи успјех репрезентације Србије на великим такмичењима. Пропустио је, Боба са својим изабраницима, потом прилику да се пласира на Олимпијске игре у Токију, а након завршетка Лиге нација и Европског првенства услиједио је и растанак 2021. године.

Ковач ће момке повести у нови олимпијски циклус, у којем је крајњи циљ “орлова” пласман на Игре у Лос Анђелес 2028. године Одбојкаши Србије са новим селектором у нови циклус крећу наредног љета. Једно од такмичења на којем ће наступати, поред Лиге нација, јесте и Свјетско првенство на Филипинима које ће се одржати од 12. до 28. септембра 2025. “Орлови” су смјештени у Х групу са селекцијама Бразила, Чешке и Кине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана