“Глас” открива учесникe 53. Међународног ТВ турнира у Добоју: Долазе два тима из Лиге шампиона

Душан Репија
“Глас” открива учесникe 53. Међународног ТВ турнира у Добоју: Долазе два тима из Лиге шампиона

ДОБОЈ - Учесници 53. Међународног рукометног ТВ турнира “Добој 2022” биће Сент Гален, Војводина, Татран Прешов, Ал Ахли, Цеље, Загреб, Борац и домаћа Слога, сазнаје “Глас Српске”.

Турнир који ће бити одржан од 23. до 27. августа са правом ће понијети епитет најјачег у посљедњих неколико година. Гледајући листу учесника може се рећи да је бар за нијансу квалитетнији од претходног. Бранилац титуле је Загреб који ће и ове године наступити у Лиги шампиона у коју се вратио и суверени владар словеначког рукомета, Цеље.

Поред тога, Борац, Војводина и Татран Прешов су шампиони својих држава, швајцарски Сент Гален је у златној средини тамошњег првенства, док је дебитант на турниру Ал Ахли вицешампион Египта. Амбиције ће свакако имати и домаћа Слога са плејадом младих играча пониклих у Добоју.

Зато нема сумње да ће гледаоци моћи да уживају у пет дана врхунског рукомета на сада већ легендарном полуотвореном игралишту који је кроз историју угостило на десетине истинских звијезда овог спорта.

Организатори најстаријег и најјачег турнира на свијету поново подижу љествицу када је у питању квалитет послије тешких година у којима су прво поплава, а потом и пандемија вируса корона били велики противници овог догађаја утемељеног давне 1965. године. Ипак, сигурно је да се поново ближимо издањима од прије десетак година када су учествовали тимови попут Барселоне, Монпељеа, Вардара, Пик Сегеда, Чеховских Медведа, о чему свједоче и имена играча који ће се у другој половини августа представити Добојлијама, али и гледаоцима из околних градова.

У првом реду ту је легенда хрватског рукомета Иван Чупић који је на клупском, али и репрезентативном плану освојио све што се могло освојити. Загрепчани су озбиљно схватили припрему за наредну сезону, па су довели и Црногорца Вуку Борозана, а све гласније су и спекулације да ће један од рекордера Лиге шампиона по броју погодака Тимур Дибиров обући дрес овог клуба.

Ал Ахли је чак 23 пута био шампион Египта, а осим много репрезентативаца ове земље овољетошња аквизиција је и репрезентативац Бразила Раул Нантес. Татран Прешов је осим Борца и Слоге најредовнији учесник турнира посљедњих година, а словачки тим је три пута кући однио и пехар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана