Гачанке вјерују у пролаз

Дарко Драгичевић
Гачанке вјерују у пролаз

ГАЦКО - Одбојкашице Гацка отпутовале су на квалификациони турнир за Лигу шампиона који ће бити одржан у Загребу од 12. до 14. октобра. Шампион БиХ покушаће да избори пласман у наредну фазу квалификација. Гачанке ће у три дана одиграти исто толико мечева, а покушале су да се што боље спреме за такмичење.

- Углавном смо задовољни припремним периодом, јер је прошао без повреда. Одиграли смо квалитетно прво коло првенства БиХ, гдје смо максималним резултатом савладали ривала и најавили да смо у доброј форми. Спремајући се за сезону одиграли смо два турнира, која смо такође освојили, тако да у добром расположењу дочекујемо квалификације за Лигу шампиона - истакао је тренер Саша Слијепчевић.

Херцеговке ће у Загребу прво одмјерити снаге са екипом Астерикс Беверен из Белгије (17 часова), а затим слиједе дуели против црногорског шампиона Херцег Новог (13. октобар, 17 часова) те домаћина Младости (14. октобар, 20 часова).

- Први ривал Астерикс нам је непознаница. Имали смо снимке из прошле сезоне, али нам то неће пуно помоћи јер је екипа значајно промијењена. Друга два ривала познајемо пуно боље. Херцег Нови смо два пута савладали у припремном периоду, али то нас неће опустити јер је ријеч о квалитетној екипи, док смо доста добро информисани и о тиму Младости. Уз уважавање ривала, надам се да можемо да прођемо ову групу - додао је тренер Слијепчевић.

Одбојкашице једва чекају наступ у Загребу. За већину играчица биће ово деби у најјачем европском такмичењу, тако да имају велики мотив да се докажу. Иако је Гацко пред ове дуеле аутсајдер, то их не занима превише.

- Први пут смо у квалификацијама за Лигу шампиона и надамо се најбољем исходу. За нас ће ово бити ново искуство и желимо да одиграмо што боље и да прођемо даље. Не познајемо довољно ривале, осим Херцег Новог, али се надамо најбољем јер смо квалитетно радили и имамо велики мотив да се докажемо - рекла је Тамара Дивљан.

Систем квалификација

Двије најбоље пласиране екипе из групе два пласираће се на финални турнир. Њима ће се прикључити и двије екипе из групе један у којој играју румунска Алба, шпанска Гран Канарија и домаћин Брно из Чешке. Израелски Хапоел је одустао од такмичења због рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана