Гачанке дочекују БЛ Волеј без Катарине Поповић

Милош Васиљевић
Foto: ГС

ГАЦКО - Одбојкашице Гацка биће домаћин БЛ Волеју у првом мечу полуфинала Премијер лиге БиХ у суботу од 18.30 часова.

Ово је сусрет тимови који и најчешће играју полуфиналне сусрете посљедњих пет година, а домаће играчице које са клупе предводи Саша Слијепчевић биће десетковане неиграњем једне од кључних играчица Катарине Поповић. Ипак и поред тога, Гачанке на домаћем терену желе да остваре побједу. Све то за "Глас Српске" потврдила је и капитен тима из Херцеговине Хелена Поповић.

- Домаћи терен, ма ко да је противник идемо на побједу, иако смо у овом мечу ослабљени.  Добра сезона је иза нас, а то треба  да потврдимо и у овим мечевима против БЛ Волеја. Знамо их одлично, даћемо све од себе да остваримо побједу и будемо корак ближе финалу -  казала је Поповићева.

Пут Гацка ни екипа из Бањалуке не иде са бијелом заставом, Соња Вујнић очекује неизвјесну утакмицу у првом мечу.

- Екипа Гацка, противник је кога добро познајемо, играју одлично цијелу сезону и у овом дуелу су фаворити, а имају и предност домаћег терена. Свака наша утакмица је занимљива и незвјесна  до краја, надам се да ће бити и ова. Што се нас тиче, спремали смо се и идемо у Гацко да побиједимо – казала је Вујнићева.

У оба сусрета у регуларном дијелу шампионата славиле су Гачанке, па је и то један од разлога зашто су на позицији два и имају предност домаћег терена, док су  Бањалучанке завршиле на трећем мјесту. У другом полуфиналном окршају Бимал Јединство домаћин је екипи Горажда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана