Гачанин Матеј Мучибабић јуниорски шампион Европе у кик - боксу

Милош Васиљевић
Гачанин Матеј Мучибабић јуниорски шампион Европе у кик - боксу

ИСТАНБУЛ - Гачанин Матеј Мучибабић окитио се титулом европског јуниорског првака у кик- боксу, дисциплина К1 до 75 килограма данас у Истанбулу и то под заставом Србије.

За члана Кик - бокс клуба "Тигар" ово је до сада највећи успјех иза кога стоји пуно рада.

Како каже Мучибабић за "Глас Српске " припреме је почео у Гацку са тренерима Веселином Ђуричићем и Глигорем Косутићем, а касније и са репрезентацијом.

 - Још сам под утиском, ово је велики дан за мене, моје тренере.

Захвалио бих се стручном штабу репрезентације и председнику кик бокс савеза Србије на одличним условима. Конкуренција је била јака, Европско првенство је ипак несто посебно гдје долазе најбољи борци из својих држава - рекао је Мучибабић.

Додаје да је био носилац групе, јер је имао најбоље резултате ове години, па самим тим и повољан распоред.

- Био сам слободан у четвртфиналу, чекао сам побједника између Белгијанца и Румуна, у полуфиналу сам побиједио првака Румуније прекидом у првој рунди, у финалу сам побиједио борца из БиХ на поене - додао је Мучибабић.

Додао је да ове године нема ниједан пораз.

- Освојио сам два првенства Србије, два Европска купа, Свјетски куп и сада Европско првенство - рекао је један од најперспективнијих спортиста Српске.

Одушевљење не крије ни његов тренер Веселин Ђуричић који наглашава за ''Глас" да се за ове тренутке живи.

- Овај успјех сам чекао као тренер 20 година, увијек се злато извлачило за длаку. Ово је огромни успјех за Матеја Мучибабића, наш клуб и град, а све то са минималним средствима са којим располажемо - рекао је Ђуричић.

Занимљив податак изнио је Ђуричић да је ово посебан датум за њихов клуб.

- Да ништа није случајно говори податак да  је на данашњи дан прије пет година у наш клуб  стигла титула професионалног првака Европе до које је дошао Милан Бабића - рекао је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана