Функције људима који желе добро рукомету

Душан Репија
Функције људима који желе добро рукомету

БАЊАЛУКА - Непуних мјесец дана након избора руководства на период од четири године, у Рукометном савезу Републике Српске формирана су сва радна тијела и комисије који би требало да наставе путем опоравка нашег најтрофејнијег спорта.

За разлику од не тако давне прошлости када је постојало више струја унутар кровне куће рукомета, утисак је да сада постоји јединство и да су они који су ту одабрани одлучни у намјери да рукомет врате гдје му је мјесто.

- На конститутивној сједници Управног одбора донијели смо важне одлуке, изабрали радна тијела, комисије, комесаре, подијелили задатке... Доста тога смо уозбиљили, све одлуке имале су огромну подршку, а мени је најважније да су сви своје обавезе схватили озбиљно. Драго ми је да су ту људи који желе добро спорту, а не да се "гребу" и продају за ситне интересе - нагласио је предсједник савеза Маринко Умичевић.

Подвукао је да је рок клубовима који су изборили Прву лигу средина јула да се одлуче да ли ће наступати, а ЖРК Рогатица и Херцеговина до краја јуна морају да процијене могу ли одговорити изазовима Премијер лиге.

Оно у чему је направљен можда највећи искорак јесу омладинске лиге, нарочито школска лига која је премијерно одржана у Бањалуци и Требињу.

- То је пун погодак. Све креће од школа и морамо томе да поклонимо највише пажње и наставимо тим путем иако ништа није јефтино. Надам се да ће уговор о спонзорству са компанијом м:тел ускоро бити реализован, јер би то значајно олакшало рад канцеларије с обзиром на то да не наплаћујемо котизације клубовима. Да није било инјекције од 200.000 марака колико смо добили на приједлог српског члана предсједништва БиХ Милорада Додика, ко зна како би поједини клубови завршили такмичење. Од те суме 120.000 смо подијелили клубовима и организацијама - нагласио је Умичевић.

РС РС је одабрао и 15 будућих чланова скупштине РС БиХ, као и четири члана Управног одбора, Владимира Бранковића, Дарка Савића, Стевана Бекана и Недељка Перишића, а уколико не буде никаквих закулисних радњи они би требало да представљају РС РС наредне четири године почевши од 30. јуна за када је заказана Скупштина РС БиХ.

- То су људи у које имамо пуно повјерење. Видим да су се и у ФБиХ одлучили за нова лица, док је у хрватском дијелу остао Слободан Задро, који је ту три деценије. Како је он актуелни предсједавајући РС БиХ очекивао сам да сазове сједницу старог управног одбора пошто остављамо доста репова - проблема са ИД бројем, просторијама, селектором, почетком лиге... Он то до данас није урадио. Нова скупштина је коначно сазвана, надам се да ће бити добро припремљена и да ће ови људи добити повјерење које заслужују - рекао је Умичевић.

Куп и Свесрпски куп

На конститутивној сједници Управног одбора одлучено је и да Источно Сарајево буде домаћин завршнице Купа Републике Српске за рукометаше који ће бити одржан седам дана пред старт Премијер лиге. Такође, Требиње ће бити домаћин Свесрпског купа у децембру или јануару.

Подршка Борцу

Први човјек РС РС нагласио је да чврсто подржава Борац м:тел који води правну битку за просторије у самом центру Бањалуке.

- То је покушај отимачине, а уколико дође до суда апелујем да се предмет ријеши у року од мјесец, два. Све је јасно, наш најтрофејнији клуб има све папире за просторије у Српској улици. Напад на Борац гледамо као напад на савез - нагласио је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана