Заказана пријатељска утакмица фудбалских репрезентација БиХ и Русије

ГС
Заказана пријатељска утакмица фудбалских репрезентација БиХ и Русије

САРАЈЕВО - Фудбалски савез БиХ је прихватио понуду за одигравање међународне пријатељске утакмице од стране Фудбалског савеза Русије, саопштено је данас из ФС БиХ.

-Утакмица ће се одиграти у Санкт Петербургу 19. новембра 2022. године. Селекција Русије се на ФИФА ранг листи налази на 35. Позицији - кратко су додали из ФС БиХ.

Портал Кликс је јавио да је Комитет за хитност Фудбалског савеза БиХ данас на сједници прихватио позив Руске фудбалске федерације за одигравање пријатељске утакмице који је упутио још прошле седмице.

Фудбалски савез БиХ се, како сазнаје портал, тим поводом обратио Европској фудбалској федерацији (УЕФА) која је потврдила да они немају ништа против тога да БиХ одигра пријатељску утакмицу против Русије у гостима.

Пријатељске утакмице нису у надлежности и одговорности УЕФА, а свако одобрење за учествовање у таквом сусрету не утичу и нису у супротности с одлуком Извршног одбора УЕФА о суспензији руских екипа из УЕФА такмичења.

Након позитивног одговора из УЕФА-е, данас се састао Комитет за хитност којег чине предсједник Савеза Вицо Зељковић те Иван Беус, Ирфан Дурић, Милош Бркић, Драган Солдо и Фуад Чолпа.Пет чланова комитета је прихватило позив Русије, док је Дурић гласао против позивајући да се оваква одлука донесе искључиво на сједници Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ.

Русија је због рата са Украјином под санкцијама УЕФА и ФИФАте не може до даљег наступати у такмичењима под њиховом ингеренцијом па су се окренули одигравању пријатељских утакмица.

Тако су за 24. септембар договорили сусрет с Киргистаном, након тога слиједи дуел с Ираном у Техерану, а онда би у новембру могли играти и против БиХ ако се на крају озваничи одлука Савеза и потпише уговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана