Фудбалска револуција креће у Енглеској овог викенда: Судије с камерама постају недодирљиве

ГС
Фудбалска револуција креће у Енглеској овог викенда: Судије с камерама постају недодирљиве

У фудбалској колијевци од овог викенда креће револуција, пошто ће судије широм Енглеске носити камере и тако бити "осигуране" најмодернијом технологијом.

Фудбалска асоцијација (ФА) донијела је револуционарну одлуку која се почиње користити већ овог викенда. Наиме, у питању је пробна идеја која ће, уколико оживи, бити кориштена у свим најјачим енглеским лигама ускоро.

У четири лиге за сениорске фудбалере почевши од овог викенда судије ће носити камере на свом тијелу. Намјера је побољшати понашање и поштовање играча и гледаоца према службеним лицима.

Тако ће судије бити максимално осигуране. Због дискутабилних одлука неријетко су на удару играча и навијача, а с новом технологијом више ништа се неће моћи сакрити. Такође, биће јасно и шта судије раде и разговарају с играчима и колегама те ће бројне неправилности бити онемогућене.

Пилот ФА-а први је такве врсте било гдје у свијету, а долази након што је допуштење дало законодавно тијело за игру, Одбор Међународног фудбалског савеза.

Најава овакве одлуке долази у истој седмици када је већина судија, које је испитао Би-Би-Си Радио 5, изјавила да су били злостављани макар некад на терену.

Би-Би-Си је контактирао 7.000 чланова Удружења енглеских судија и 98 посто их је навело да су макар једном у каријери доживјели вербално или физичко злостављање од гледалаца, играча, тренера или менаџера, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана