"Фудбалом до хљеба" помоћ стиже најугроженијим

Милош Васиљевић
"Фудбалом до хљеба" помоћ стиже најугроженијим

БАЊАЛУКА - У СД ''Борик" у данима викенда игра се 7. међународни хуманитарни турнир "Фудбалом до хљеба" који организирају "Мозаик пријатељства" а окупио је заљубљенике у "петопарац" из Бањалуке и околних градова.

Права је ово прилика да се хуманост и солидарност покаже играју фудбал, те тако помогне оне који се налазе у у тешкој материјалној ситуацији.
Прича ово за "Глас Српске" предсједник "Мозаик пријатељства" Мирослав Субашић додавши да је јуче био квалитетан фудбала, те да се јутрос игра од осам сати.
 - Ово је наша традиција, а фудбал и хуманост иду једно уз друго. Данас у пет дијелимо пакете, тада ће бити пуно људи. Вечерас у пола девет је велико финале, а котизација по екипи је била 100 марака. Још једном се потврдило као пун погодак, а резултат је у другом плану - рекао је Субашић нагласивши да је ово турнир заједништва и помоћи.
Учешће су узеле 32 екипе, тако да су формиране групе од по четири екипе.
- Имали смо јутрос екипе које су играле у осам пола девет, није им био проблем слободну недјељу искористити на овај начин. Сви долазе и одлазе са осмјехом, јер знају да чине добро дјело, а то је помоћ угроженим - рекао је Субашић.
Организатори су нагласили да је циљ да се солидарност шири  кроз спорт, јер је он заправо и најбољи начин за правилно одрастање дјеце, стварајући позитивне навике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана