Фудбалери Текстилца пружају сјајне игре овог прољећа: “Кројачи” хоће на степеницу више

Душан Репија
Фудбалери Текстилца пружају сјајне игре овог прољећа: “Кројачи” хоће на степеницу више

ДЕРВЕНТА - Само четири испуштена бода у шест прољећних кола, уз гол-разлику 6:0, показатељ су да су промјене које су се зимус десиле у руководству Текстилца дале резултат.

Осим тога, планови за наредни период су врло озбиљни, а према ријечима спортског директора Огњена Коромана, жеља свих у клубу је да у граду на Укрини буде успостављен систем који би могао бити примјер осталим клубовима из окружења. Повратак неколико играча који су направили тајм-аут у каријери због неслагања са претходном управом, те ангажовање појачања која то јесу у правом смислу ријечи, у комбинацији са пружањем шансе младим играчима, испоставили су се као сјајне одлуке.

- Када се сада окренемо иза себе и погледамо, сигурно смо направили добру селекцију. Одлучили смо се да дамо повјерење играчима из наше школе, да се увјеримо колико могу, а они су нас увјерили да могу много. Мало нам је наруку ишао и распоред. Добијали смо екипе које треба да добијемо, а да је била мало боља реализација, имали бисмо још бољу гол-разлику. Одбрана, са друге стране, функционише одлично и надам се да можемо наставити овим темпом - рекао је тренер Текстилца Дарио Пурић.

Сутра у Дервенту стиже лидер Крупа, екипа која има само један реми и пет побједа у наставку првенства. Млади стручњак има само ријечи хвале за наредног ривала.

- Крупа је сигурно најбоља екипа у лиги, имају 22 играча и ко год од њих да наступи, не осјети се на нивоу игре. Ми то, нажалост, немамо, посебно што имамо проблема са повредама и картонима, али сам рекао момцима да уживају. То су најлакше утакмице за играње. Имамо прилику да покажемо да наши резултати нису случајност - нагласио је Пурић.

Короман већ размишља доста унапријед, наводећи да је приоритет током љета сачувати носиоце екипе. Доста тога је већ припремљено, па ће млади играчи попут Муамера Хамзића, Данила Игњића, Срђана Башића и Александра Кушљића ускоро ставити парафе на нове уговоре.

- Склопили смо добар мозаик и вратили публику на трибине, али хоћемо да дигнемо клуб на још вишу лествицу. Млади ће продужити уговоре, а мој циљ је да од наредне сезоне у екипи буде још више играча који тек долазе на сениорску сцену. Неким искуснијим ћемо се захвалити и пронаћи место да наставе да раде у клубу. Нисам ја дошао никог да терам, да будем судија или полицајац, али сам сигуран да давањем шансе младима можемо подићи ниво и у будућности пунити буџет продајом играча. Већ сада имамо понуде за Хамзића и Башића - рекао је Короман.

Огњеновић гост

Идеја Огњена Коромана је да свакој домаћој утакмици Текстилца присуствује неко од свјетски познатих асова са којима је он дијелио свлачионицу или са којима је у контакту након завршетка каријере.

- Перица Огњеновић ће бити наш први гост, а надам се да ће нас у блиској будућности посетити Немања Видић, Ненад Јестровић и други - нагласио је Короман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана