Фудбалери Рудар Приједора вратили се с пехаром из Хрватске: Опстанак се види из Медулина

Дарко Пашагић
Фудбалери Рудар Приједора вратили се с пехаром из Хрватске: Опстанак се види из Медулина

ПРИЈЕДОР - Шеф стручног штаба Рудар Приједора, Марко Тешић задовољан је урађеним на дванаестодневним припремама у Хрватској и нагласио је да би по до сада виђеном његова екипа без проблема требало да обезбиједи опстанак у премијерлигашком друштву.

“Рудари” су у Медулину и околини одиграли шест утакмица у којима су забиљежили четири побједе и два пораза, а кући су се вратили и с побједничким пехаром с традиционалног “Медулин купа 2022”. На овој смотри на којој је наступило шест екипа Приједорчани су у групи савладали хрватског трећелигаша Карловац 1919 и тузланску Слободу, а у финалу су били бољи од бијељинског Радника голом Николе Мандића у 38. минуту. У сва три сусрета славили су идентичним резултатом, 1:0.

- Генерално у сва три ова меча били смо бољи од ривала управо за тај један гол, мада смо имали по још неколико прилика да славимо убједљивије. Поново се показало да нам реализација није најјача страна и на томе морамо порадити у ових двадесетак дана до наставка сезоне. Све у свему лијепо је што смо се кући вратили с пехаром, мада нам освајање турнира није било у првом плану већ уигравање екипе - нагласио је Тешић.

У преостале три утакмице савладан је Копер са 2:0, а “рудари” су поражени од Олимпије са 0:2 и Домжала 0:7.

- И у тим утакмицама реализација није била на нивоу. У сусрету с Домжалама доживјели смо дебакл, али смо у том мечу играли с млађим фудбалерима и онима који су били на проби. Из резултата је јасно како су се показали. Међутим, све у свему у досадашњем току припрема радили смо веома интензивно и види се значајан помак у односу на екипу из првог дијела сезоне. Радује ме што смо постали много агресивнији него јесенас - рекао је Тешић.

У овом прелазном року приједорског премијерлигаша напустили су голман Кенан Тополовић, те Андрија Рајовић и Стефан Гаврановић, а једино појачање јесте чувар мреже Никола Лакић, који је дошао на шестомјесечну позајмицу из бањалучког Борца.

- Циљ нам је да доведемо још једног или два фудбалера, али то је веома тешко реализовати у зимском прелазном року. Ипак, вјерујем да ћемо успјети и да ћемо у наставку сезоне успјети да обезбиједимо опстанак - додао је Тешић.

Још двије провјере

До првог прољећног кола Премијер лиге у којем ће 26. фебруара угостити јесењег шампиона Зрињски, Рудар Приједор ће одиграти још двије контролне утакмице.

- Играмо против Слоге у Добоју у суботу, 12. фебруара, а седам дана касније у генералној провјери противник ће нам бити Слобода из Новог Града. Овај сусрет одиграћемо на неком од терена у Приједору - нагласио је Тешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана