Фудбалери Радника припреме наставили у Медулину: У Истри траже форму за опстанак

Дарко Пашагић
Фудбалери Радника припреме наставили у Медулину: У Истри траже форму за опстанак

МЕДУЛИН - Фудбалери Радника допутовали су у Медулин на десетодневне припреме које ће трајати до 6. фебруара, а кормилар Бијељинаца Велибор Ђурић на пут је повео 26 фудбалера на које ће рачунати у наставку првенства.

Семберски премијерлигаш у другом дијелу сезоне има само један циљ, а то је да се сачува елитни статус.

- Морамо да се што боље уиграмо до краја припрема, јер су прве три утакмице у наставку сезоне за нас можда и кључне. Наиме, угостићемо директне ривале у борби за опстанак Посушје у 20. и Рудар Приједору у 22. колу, а између тога гостујемо јесењем шампиону Зрињском. У два домаћа дуела једноставно не смијемо киксати - рекао је Ђурић.

Истакао је да ће у Медулину његова екипа више бити базирана на рад са лоптом и уигравање линија, а планирано је одигравање пријатељских утакмица.

- Први циклус припрема одрадили смо више него добро на нашем терену са вјештачком подлогом, једино су проблем биле веома ниске температуре. Одиграли смо и контролни сусрет против Лознице (1:1) и том приликом смо видјели са чим располажемо за наставак сезоне.  Сигурно је да ће нам у Медулину бити далеко лакше тренирати, јер нас чекају далеко љепше вријеме и идеални услови. Сви смо свјесни да ће играчи послије Хрватске бити веома уморни, али по повратку ћемо имати довољно времена да се освјежимо - наставио је Ђурић.

Бијељинци ће први контролни сусрет у Хрватској имати већ у недјељу.

- Учествоваћемо на “Медулин купу 2022”, који смо освојили прије двије године. Прву утакмицу у групи играмо у недјељу у 14 часова против Јаруна, а 1. фебруара у 11 часова противник нам је Искра Јонон. Када се заврше такмичења по групама знаћемо и када ћемо играти меч за пласман, а биће то 5. или 6. фебруара - додао је Ђурић.

Капитен Сембераца Иван Шуберт каже да је први дио прошао у раду са доста трчања и стицања снаге, те да ће у Медулину његова екипа више бити базирана у раду са лоптом и пријатељским утакмицама.

- Одрадили смо одлично првих 16 дана припрема, па нема разлога да не будем незадовољан. Припреме теку по плану и програму онако како смо очекивали. Одлазак у Медулин је у право вријеме, јер нас у Истри очекују пријатељске утакмице гдје ћемо се уигравати за почетак првенства. Вјерујем да ћемо се добро припремити и у наставку сезоне смоћи снаге да сачувамо премијерлигашки статус - истакао је Шуберт.

Играчи

На списку шефа стручног штаба Радника Велибора Ђурића за Медулин нашли су се сљедећи фудбалери, голмани: Азир Муминовић, Самед Хоџић, Далибор Митровић, одбрана: Александар Васић, Ненад Никић, Алекса Урошевић, Иван Шуберт, Предраг Ристановић, Бојан Батар, Марко Деспотовић, везни ред: Јован Благојевић, Никола Попара, Анес Вазда, Павле Сушић, Иван Ђорић, Миле Тодоров, Миленко Андрић и напад: Анте Живковић, Драган Дошло, Есмир Хасукић, Никола Гајић, Ђорђе Пантелић, Кенан Шарић, Јован Мотика, Садик Шкријељ и Владан Јездић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана