Фудбалери новоградске Слободе почели припреме: Кренула операција “Премијер лига”

Дарко Пашагић
Фудбалери новоградске Слободе почели припреме: Кренула операција “Премијер лига”

НОВИ ГРАД - Послије зимске паузе са радом су кренули и фудбалери Слободе који у наставак сезоне улазе са само једним циљем, да се домогну првог мјеста и тако од наредног шампионата заиграју у премијерлигашкој конкуренцији.

Тим са стадиона “Млакве” први дио првенства у Првој лиги Републике Српске завршио је на другој позицији са четири бода заостатка за јесењим шампионом Крупом, али у редовима Новограђана сматрају да се тај минус може надокнадити у преосталих 17 кола.

- Сви у клубу имамо само један циљ у наставку првенства, а то је да се домогнемо првог мјеста, освојимо титулу и од наредне сезоне играмо у елити БиХ. Имамо максималну подршку свих структура не само у клубу већ и општини Нови Град и сматрам да је дошао тренутак да се коначно домогнемо првог мјеста - нагласио је предсједник Слободе Младен Босанчић.

Слично размишља и недавно именовани шеф стручног штаба Зоран Бујић који је на клупи наслиједио Дарка Војводића. Стручњак који је у играчкој каријери осам година носио дрес Новограђана вјерује у успјешно прољеће.

- У овом тренутку најважније нам је да квалитетно одрадимо припреме и да, ако је могуће, избјегнемо евентуалне повреде. Временске прилике не иду нам наруку, али смо планирали да комплетне припреме обавимо у Новом Граду. Мораћемо да наредних дана пронађемо условнији терен за тренинг док се ситуација са снијегом не поправи - нагласио је Бујић.

Вјерује да четири бода предности које има Крупа могу надокнадити у наставку сезоне.

- Наруку нам иде и чињеница што их дочекујемо на “Млаквама”, али и што смо их у првом дијелу сезоне побиједили. Прољеће је увијек захтјевније за играње од јесени, тако да морамо бити концентрисани и на остале ривале, који су се у овом зимском року добро појачали. И ми о том питању не сједимо скрштених руку и у наредним данима биће нових играча на “Млаквама” - рекао је Бујић.

Планирано је да буде одиграно шест контролних утакмица.

- Већ сутра играмо против бањалучког Борца, а за 4. фебруар договорена је утакмица са Омарском. За 11. фебруар планиран је сусрет са ТОШК-ом, док ће четири дана касније ривал бити још један федерални прволигаш, Јединство из Бихаћа. Против трећелигаша ФСА Приједор играмо 18. фебруара, а још тражимо противника за 25. фебруар, када је планирана генерална провјера - додао је Бујић.

Старт са 20 играча

На првом окупљању фудбалера Слободе у новој сезони недавно именованом шефу стручног штаба Зорану Бујићу јавило се 20 фудбалера. То су Стефан Тодоровић, Марин Самарџић, Матеја Додиг, Немања Вејновић, Хуан Фонтемаки, Мујо Смаић, Семир Тиро, Армандо Бобај, Лукас Сантос, Гарсија да Силва, Никола Ђурић, Ђорђе Чулић, Един Кесић, Данило Марин, Ади Алић, Тарик Салетовић, Предраг Владић, Данило Пековић, Ајнар Ежба и Ненад Станојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана