Фудбалери Манчестер ситија и Реала отварају полуфинале Лиге шампиона: Жезус нишани “краља”

Дејан Марић
Фудбалери Манчестер ситија и Реала отварају полуфинале Лиге шампиона: Жезус нишани “краља”

МАНЧЕСТЕР - Фудбалери Манчестер ситија и Реала вечерас ће започети полуфиналну битку Лиге шампиона (21 час) која не би смјела да разочара.

И “грађани” и “краљеви” имају ростере накрцане зналцима, амбицију да оду до краја, врхунске стратеге Пепа Гвардиолу и Карла Анћелотија, те армију вјерних навијача. На папиру, спектакл је загарантован мада треба имати у виду да је улог велики, да је ово само прво “полувријеме” и да ће доза опреза сигурно постојати.

Домаћи ће оптимизам базирати на чињеници да су у претходном елиминационом двомечу са Мадриђанима уписали оба тријумфа, а лагана суботња побједа над Вотфордом (5:1) неће одмоћи. Њен јунак био је Габријел Жезус, стријелац четири поготка који је у посљедњој бици са “краљем” уписао гол и асистенцију.

- Када говоримо о великанима попут Реала, јасно је да они желе све да се питају на терену. Ривал је већ избацио Пари Сен Жермен, Челзи... Види се у томе величина клуба, лакоћа којом противници играју и искуство које имају у овом такмичењу. Нервоза и трема постоје. Даћемо све од себе поштујући историју Реала и његове играче. Па ипак, на путу до побједе морамо да наметнемо наш ритам и играмо свој фудбал - јасан је Жезус, чији тим никада није подигао пехар.

Реал је најтрофејнији тим планете. “Ушоњу” је освајао 13 пута, а ово му је рекордно, 31. полуфинале елите. Са таквим бројкама нико не смије да му пријети. ПСЖ и Челзи су били близу да зауставе Карима Бензему и друштво, а Родриго открива зашто у томе нису успјели.

- Од играча који су већ били ту и наших навијача научио сам једну битну ствар, а то је да фудбалер Реала увијек мора да се бори до краја. Прошли смо изазован пут, избацили јаке противнике и морали дубоко да “копамо” на путу до побједа. Неће бити лако ни против Ситија. Ривали желе да играју са контролом посједа, а ми морамо да будемо на највишем нивоу ако желимо да их зауставимо - нагласио је Родриго.

У сутрашњем полуфиналу састају се Ливерпул и Виљареал (21).

Алаба игра

Гостујући стратег Карло Анћелоти суочио се са великим проблемом пошто се изузетно важан дефанзивни играч Давид Алаба повриједио у окршају против Осасуне. Његов наступ био је под великим знаком питања, међутим, чини се да ће Аустријанац бити спреман за бој.

- Оптимиста сам по питању Давидовог наступа. Добио је ударац у прошлом сусрету, замијенио сам га из мјера предострожности - открио је Анћелоти којем главобољу задају повреде Каземира и Ферлана Мендија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана