Фудбалери Лакташа започели припреме: Хватају залет за битке на три фронта

Дарко Пашагић
Фудбалери Лакташа започели припреме: Хватају залет за битке на три фронта

ЛАКТАШИ - Под диригентском палицом Миљана Бајића фудбалери Лакташа започели су припреме за други дио сезоне, са циљем да се понове резултати из 2022. године која је једна од најуспјешнијих година у историји клуба.

У њој су Лакташани супериорно освојили прво мјесто у Другој лиги Српске, група запад, а онда су приредили велико изненађење у прволигашком каравану и јесен завршили на трећем мјесту иза два највећа фаворита Крупе и новоградске Слободе. Уз добре резултате у првенству били су одлични у Купу БиХ, гдје су се пласирали у осмину финала и у Куп Републике Српске, гдје су у полуфиналу.

- Наша жеља је била да први дио првенства будемо у горњем дијелу табеле, али смо премашили очекивања. Биће тешко одбранити трећу позицију, јер и други клубови имају амбиције, а доводе и појачања. Међутим, вјерујем да ћемо без проблема бити бар међу пет најбољих екипа. Жеља нам је да покушамо први пут у историји освојити пехар намијењен побједнику купа “Др Милан Јелић”, гдје смо се већ пласирали у полуфинале. Уз све то играћемо и у осмини финала Купа БиХ, гдје 18. фебруара гостујемо код актуелног шампиона Зрињског, а овај меч одиграће се у Читлуку. У овом такмичењу не гајимо неке велике амбиције, али је сигурно да је утакмица с Мостарцима награда нашим фудбалерима за све постигнуто током јесењег дијела сезоне. Надамо се да ћемо и на прољеће наставити с добрим играма и резултатима - истакао је Бајић.

Редове Лакташа ове зиме појачали су Вања Кнежевић, Срђан Јањетовић и Едвин Цимиротић.

- Очекујемо још новајлија у наредним данима и биће то углавном млађи фудбалери и то они заштићеног годишта. У односу на јесен остали смо без пет играча. Отишли су Алекса Радетић, Ђорђе Вуковић, Сергеј Дојчиновић, Дејан Босанчић и Милан Савановић - изјавио је Бајић.

Комплетне припреме обавиће се у Лакташима и околини.

- Планирали смо да тренирамо и на нашем и околним стадионима и надам се да ће нам временски услови ићи наруку. Када не буде било могуће да тренирамо на отвореном радићемо у балону “Кеј” и у теретани спортске дворане у Лакташима. Већ смо практично договорили и све контролне утакмице. Прву ћемо одиграти већ 29. јануара против ФСА Приједора, а онда ћемо од 3. до 5. фебруара боравити у Београду. Договорили смо за 5. фебруар меч с Бродарцем, а тражимо ривала за дан раније. С Љубићем играмо 11. фебруара, а седам дана касније је утакмица Купа БиХ. Генералну провјеру заказали смо за 25. фебруар против Крупе - додао је Бајић.

Играчки кадар

На прозивци коју је обавио шеф стручног штаба Миљан Бајић била су 24 играча. То су: голмани Вања Кнежевић и Драган Тадић, те фудбалери: Михајло Амиџић, Драган Арежина, Никола Бабић, Срђан Јањетовић, Едвин Цимиротић, Бранко Келеман, Душан Комљеновић, Бојан Марковић, Далибор Милић, Стефан Милојевић, Борис Остојић, Владимир Петковић, Небојша Рунић, Кристијан Суботић, Урош Стаменковић, Драган Шавија, Огњен Шкорић, Бојан Трнинић, Сергеј Говедарица и Давид Вуковић, док су на проби Игор Тривић и Огњен Савичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана