Фудбалери Лакташа циљају Куп Српске

 Дарко Пашагић
Фудбалери Лакташа циљају Куп Српске

ЛАКТАШИ - Фудбалери Лакташа припреме за наставак сезоне почеће 22. јануара, а у редовима повратника у прволигашко друштво и некадашњег премијерлигаша очекују и да ће прољеће бити успјешно као јесен.

Изабраници Миљана Бајића послије 17 одиграних кола налазе се на трећој позицији и сигурно је да су били најпријатније изненађење досадашњег дијела првенства. Осим добрих игара у шампионату Републике Српске били су успјешни и у оба куп такмичења.

- Жеља нам је да у наставку сезоне останемо бар на трећој позицији на којој смо презимили, али и да покушамо први пут у историји освојити пехар намијењен побједнику Купа “Др Милан Јелић”, гдје смо се већ пласирали у полуфинале. Уз све то пласирали смо се и у осмину финала Купа БиХ, гдје 18. фебруара гостујемо код актуелног шампиона Зрињског. У овом такмичењу не гајимо неке велике амбиције, али је сигурно да је меч са Мостарцима награда нашим фудбалерима за све постигнуто током јесењег дијела сезоне. Надамо се да ћемо и на прољеће наставити са добрим играма и резултатима - нагласио је директор Лакташа Игор Радељић.

Упоредо са јачањем екипе ради се и на клупској инфраструктури.

- Радови на свлачионицама у које је уложено 60.000 марака приводе се крају, а имамо велике планове за ову годину. Радићемо ограду, а рефлектори са главног терена биће пребачени на помоћни на који ће бити постављена вјештачка трава. Планирано је и да на главном терену поставимо модерну расвјету, а све би то требало да буде готово до краја ове године - додао је Радељић.

У припремном периоду Лакташи ће одиграти пет контролних утакмица са циљем да се екипа што боље припреми за наставак сезоне.

- Играчи су већ почели са индивидуалним радом, тако да би колико, толико на прозивку дошли спремни. Цјелокупне припреме одрадићемо у Лакташима. Прве двије седмице комбиноваћемо рад у теретани и на отвореном колико нам буду дозвољавале временске прилике. Прву контролну утакмицу одиграћемо већ 29. јануара против трећелигаша ФСА Приједора, док је за 11. фебруар договорен дуел са Љубићем. Седам дана касније одиграћемо у Мостару меч са Зрињским у Купу БиХ, а генерална провјера је 25. фебруара против јесењег првака прволигашког каравана, Крупе. Тражимо још ривала за 4. или 5. фебруар - нагласио је Бајић.

Већ првих дана на припремама требало би да се појави неколико новајлија.

- Планирамо да доведемо три до четири фудбалера, а углавном је ријеч о играчима заштићеног годишта, односно млађима од 21 године. Већ смо практично договорили два имена, али је још рано говорити о којим фудбалерима је ријеч - додао је Бајић.

Одласци

Редове Лакташа ове зиме за сада су напустила већ четворица фудбалера.

- Споразумно је прекинута сарадња са голманом Ђорђем Вуковићем и Миланом Савановићем, док је Алекса Радетић прешао у редове друголигаша Црног врха из Јаружана. Сергеј Дојчиновић прешао је у бањалучки Борац и на то смо поносни - нагласио је директор Лакташа Игор Радељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана